Menu

Koppensnellen Ajax - Volendam (5-1)

Ajax won de wedstrijd tegen FC Volendam met overtuiging. Met een scorende Rafael van der Vaart en een terugkerende John Heitinga deed de eigen jeugd ook weer van zich spreken. Wat vond de vaderlandse pers van het duel? Je leest het hier.

Volkskrant: Eenvoudige zege Ajax op Volendam

Door Charles Bromet

Schijnbaar ongeïnteresseerd, maar professioneel ontdeed Ajax zich gisteren van een van de zwakste broeders uit de eredivisie. De zevende overwinning van het seizoen (5-1) was dan ook een even voorspelbare als comfortabele. Het bleue, maar zeker niet kwaliteitsarme Volendam profileerde zich als welwillende sparringpartner zonder pretenties, waardoor Ajax zich in obligate stijl kon prepareren voor het Champions League-duel van woensdag tegen Celta de Vigo.

Lees meer >>

GPD: Ajax gooit tank vol zelfvertrouwen
door Peter van Duyl

De groei die al in augustus werd voorzien, betaalt zich inmiddels uit in klinkende munt. Tegen Volendam boekte Ajax zijn zevende zege in acht competitiewedstrijden: 5-1. De Amsterdammers propten daarmee hun tank verder vol met zelfvertrouwen voor het Europese duel met Celta de Vigo, woensdag in de Arena.

Lees meer >>

Parool: Heitinga is terug - en volwassen

Door Jop van Kempen

In de aanloop naar Celta de Vigo had Ajax geen kind aan FC Volendam. Met een minimale krachtsinspanning won de ploeg van trainer Ronald Koeman met 5-1 en bleef koploper in de Nederlandse competitie. Rafael van der Vaart kwam eindelijk tot scoren en Johnny Heitinga maakte na bijna een jaar blessureleed zijn rentree.

Lees meer >>

NHD: Ajax heeft geen last van Volendam
Door Ruud Ramler

Een rustig avondje tegen een kleintje als aanloop naar het grote werk. Ajax kreeg vrijdagavond precies waar het om vroeg. En voor Volendam was de aanloop stoer, de aftocht toch wéér teleurstellend: 5-1.

Lees meer >>