Menu

Koppensnellen Ajax - Willem II (2-0)

Na twee nederlagen op rij, wist Ajax donderdagavond van Willem II te winnen met 2-0. Nicloae Mitea en Ryan Babel scooren beide met het hoofd in een wedstrijd die goede dingen liet zien, maar ook mindere, volgens een opgeluchte Danny Blind. Wat de aanwezige Nederlandse pers van het duel vond, lees je hieronder.

Volkskrant: Eén ding telt: Ajax wint van bang Willem II
Door Mark Misérus

Mooi waren de dubbele schaar van Babel en de overstapjes van Pienaar. Of de demarrages van Rosales. Maar Ajax schoot er bar weinig mee op, omdat het telkens faalde in de afronding. En zo stierven alle branievolle acties even snel als ze werden opgezet.

Lees meer >>

Telegraaf i: Ajax kan maar niet overtuigen

Ook tegen de dit seizoen ondermaats presterende Tilburgers zocht Ajax vergeefs naar vertrouwen en vorm. Trainer Blind zag vanaf de zijkant van het veld hevig gebarend toe hoe hij zijn puzzeltocht naar het beste elftal nog lang niet heeft voltooid. Gelukkig voor Van der Vaart en Maxwell kon de opvolger van de opgestapte Koeman onmogelijk tevreden zijn over het optreden van zijn eerste keus tegen Willem II.

Lees meer >>

AD: Opluchting bij Blind en Ajax
Door Sjoerd Mossou

Wie gisteravond goed keek, zag een vleugje progressie bij het geknakte Ajax. De ploeg speelde ver van het eigen doel en durfde sneller vooruit druk te zetten. Op het middenveld was er balans, met Hedwiges Maduro als belangrijkste schakel. De jonge international bepaalt steeds nadrukkelijker het tempo van het Amsterdamse team. Soms door kort te vertragen en de simpelste oplossing te kiezen, dan weer door aan te zetten voor een versnelling. Twee keer demarreerde Maduro op fraaie wijze. Halverwege de eerste helft schoot de middenvelder in het zijnet, na rust stuitte hij op keeper Moens.

Lees meer >>

GPD: Ajax mijlenver van beoogd niveau
Door Peter van Duyl

Sinds de aanstelling van Danny Blind in Amsterdam ligt de nadruk op de verre toekomst en hangt het heden er eigenlijk maar een beetje bij. De nieuwe oefenmeester wil het restant van dit seizoen gebruiken om een goede basis te leggen voor de periode na de zomer. Niet voor niets noemde Blind winnen op dit moment ’wenselijk, maar niet het allerbelangrijkste’.

Lees meer >>

Telegraaf: Ajax stapsgewijs vooruit
door Yoeri van den Busken

Teneinde het humeur van een doorsnee Ajacied te omschrijven, zei Danny Blind in Heerenveen: „Eén keer verliezen is een ramp, twee keer een begrafenis.” Het is interessant om te weten hoe je een derde deceptie dan nog zou kunnen noemen, maar zo ver kwam het gisteravond niet.

Lees meer >>