Menu

Koppensnellen Ajax - Willem II (6-0)

De generale repetitie voor het UEFA-Champions-Leagueduel komende woensdag tegen Club Brugge verliep voorbeeldig. Met zes doelpunten voor en nul tegen liet Ajax zien hoe het moest. Wat vond de vaderlandse pers van de vertoning in de ArenA?

AD:Sonck fleurt op tegen Willem II
Door Maarten Wijffels

De kritiek in de week vooraf was weer pijnlijk, maar het weekeinde bracht de zalving waar Wesley Sonck al lang naar hunkerde. De Belgische Ajax-spits greep gistermiddag de hoofdrol in de inmaakpartij tegen het armetierige Willem II. Sonck wierp een loden last van zich af.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax straft hemeltergend geknoei Willem II af
Van onze verslaggever Willem Vissers

Gelukkig voor meneer Ajax was het vriendelijke knulletje Wil-lem II uit Tilburg gisteren in een vrijgevige bui. Het zei: ga uw gang, maak er iets moois van. Dat was de Amsterdammers, op zoek naar rehabilitatie na de afgang tegen NAC, wel toevertrouwd.

Lees meer >>

GPD:Willem II legt Ajax geen strobreed in de weg

Van onze verslaggever André Hoogeboom

Met duidelijke cijfers zette Ajax zondagmiddag Willem II opzij. In de Amsterdam Arena werd het maar liefst 6-0. Grote man bij de Amsterdammers was de Belg Wesley Sonck. Bij twee goals tegen een onthutsend zwak Willem II was hij betrokken en één maakte hij zelf, de eerste, de belangrijkste.

Lees meer >>

Telegraaf-i: Ajax haalt uit tegen Willem II

Ajax heeft zondagmiddag eenvoudig van Willem II gewonnen. De Amsterdammers kregen van de Tilburgse club, tot zondag vierde op de ranglijst, opmerkelijk veel ruimte. Zonder echt briljant te spelen kon Ajax daardoor moeiteloos naar 6-0 uitlopen.

Lees meer >>

www.willem-ii.nl: Ajax op alle niveaus beter

Willem II verloor in Amsterdam met grote cijfers: 6-0. De Tricolores hebben het traditiegetrouw in uitwedstrijden tegen de top 3 van Nederland moeilijk. Deze wedstrijd was daarop geen uitzondering. Op alle spelonderdelen kwamen de Tilburgers te kort ten opzichte van hun tegenstander. Bij rust was het slechts 2-0, na de pauze werd Willem II overspeeld.

Lees meer >>

Spits: Ajax klaar voor Club Brugge
Door Sander Schomaker

Op papier was het duel in de zesde speelronde tussen Ajax (nummer twee) en Willem II (nummer vier) in ieder geval heel aantrekkelijk. Maar in de praktijk werd het nooit een wedstrijd. De thuisploeg, die zonder de lichtgeblesseerde Rafael van der Vaart speelde, kwam geen moment in gevaar tegen de zeer angstige Willem II'ers.

Lees meer >>

Parool: Ajax wint van Willem II

Geen club in de Nederlandse eredivisie is de traditionele topdrie zo gunstig gezind als Willem II. Gisteren kreeg Ajax in de Arena alle tijd en gelegenheid de zure nederlaag tegen NAC weg te poetsen. Het werd 6-0, net als de laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten in Tilburg.

Lees meer >>