Menu

Koppensnellen Ajax - Zwolle (1-0)

Ajax is nog ongeslagen in de Holland Casino Eredivisie. Maar het niveau van het spel vind trainer Ronald Koeman nog altijd 'ondermaats'. Of de schrijvende pers het met de oefenmeester eens is, lees je hieronder.

Algemeen Dagblad: Ontevreden Koeman wisselt zijn spitsen
Door Chris van Nijnatten

Trainer Ronald Koeman piekert daar dagelijks over. Het is hem net als veel anderen niet ontgaan dat de kwalificatie voor de Champions League bepaald niet indrukwekkend verliep. In de competitie gaat het al niet veel beter. Er werd weliswaar drie keer op rij gewonnen, maar met slechts vier doelpunten voor, maken ook de statistieken duidelijk, dat Ajax niet in zijn beste doen is. Koeman is al een paar keer boos geweest, heeft geschoven met zijn opstelling, heeft eigenlijk al veel gedaan, maar hij kreeg zijn ploeg niet naar het zo gewenste hogere niveau.

Lees meer >>

GPD: De tijd dringt voor zwak Ajax
Door Peter van Duyl

In de trainerskamer van Ajax wordt dagelijks druk gefilosofeerd over de vraag wat er mis is met het vlaggenschip. Gisteren waren Julien Escudé, Zdenek Grygera en Tom Soetaers de enige spelers in de basisopstelling die vorig seizoen nog niet bij Ajax onder contract stonden. Escudé en Grygera zijn zonder discussie aanwinsten, Soetaers was tegen FC Zwolle zeker niet de minste Ajacied.
Het probleem van Ajax zit hem veel meer in het gebrek aan vorm bij spelers - vooral de aanvallers - die vorig jaar nog de basis van het succes vormden.

Lees meer >>

Telegraaf: Ajax opnieuw niet overtuigend

Dat Ajax tegen Zwolle niet kon excelleren, kwam voor een groot gedeelte op het conto van de bezoekers. Trainer Peter Boeve stuurde een verdedigend team het veld in dat erg weinig ruimte weggaf. Het betekende een eenzijdig duel, waarin Ajax het meeste balbezit had, af en toe ook wel eens gevaarlijk werd, maar nooit afstand kon nemen. Na een half uur maakte Pienaar de enige treffer van het duel. Na een van de spaarzame mooie aanvallen, via Van der Vaart en Ibrahimovic, mocht de Zuid-Afrikaan het laatste tikje geven, 1-0.

Lees meer >>

vi.nl: Ajax moeizaam langs Zwolle

De openingstreffer ten spijt, Ajax had ook in de tweede helft moeite afstand te nemen. Evenals tegen Grazer AK zocht de Amsterdamse formatie naar de juiste afstemming van het aanvalsspel. Wat resteerde in de Arena was een matige vertoning, die FC Zwolle bovendien uitzicht bood op een punt. Hoewel het spel van Ajax steeds slechter werd, kwam het niet zover. Het meest opvallende was het wisselbeleid van Ronald Koeman. De Ajax-coach haalde Van der Vaart en Ibrahimovic naar de kant.

Lees meer >>