Menu

Koppensnellen Ajax-Apollon

Ajax bleef in de Uefa Cup-ontmoeting tegen de bekerhouder van Cyprus op een zeer tegenvallende 2-0 steken. Behalve de fans, zaten ook de vertegenwoordigers van de vaderlandse pers op de tribune. Wat zagen zij? Vonden zij de winst van Ajax net zo terecht als wij? Of hadden zij een compleet andere mening. Voor jullie zochten we de krantenartikelen bijelkaar. De links naar de volledige artikelen, staan in de rechterkolom.

AD: Wanvertoning in Arena Door Christiaan Ruesink

Het is maar goed dat Ajax tegenwoordig in uitwedstrijden beter voor de dag komt dan in Amsterdam. Daardoor is de uitgangspositie om de tweede ronde van de UEFA Cup te halen na de 2-0 zege op Apollon Limassol uitstekend te noemen. De ploeg van trainer Co Adriaanse moet in staat zijn over een week in Nicosia het zware karwei definitief te klaren.

De Telegraaf: Fluitconcert voor Ajax na 2-0 zege

Zonder problemen en zonder groots spel heeft Ajax de basis gelegd voor de tweede ronde van de UEFA Cup. Een schrale troost na de vroegtijdige uitschakeling voor de Champions League. Zoals verwacht werd de Cypriotische bekerwinnaar en nummer zes van de competitie, Apollon Limassol, simpel opzij gezet: 2-0. Tijdens een 'toeristisch' vierdaagse trip volgende week naar het zonnige eiland Cyprus in de Middellandse Zee dient Ajax voor de formaliteit nog even de return van negentig minuten af te werken alvorens het misschien eens serieus aan de bak moet in het Europese troosttoernooi.

Trouw: Ajax wint zo waar weer Door Henk Hoijtink

De trainer van Ajax ontwijkt voorlopig de val die door de clubdirectie heimelijk voor hem was opgezet, en hij doet dat juist met een soort voetbal waarvan zijn superieuren moeten walgen. Maar ja, er wordt gewonnen -gisteravond alweer voor de vijfde keer op rij, met 2-0 ditmaal zowaar van het Cypriotische Apollon Limassol.

Volkskrant: Ajax kan aardig mee in competitie Cyprus Door Paul Onkenhout

Ajax bood een paar duizend rood-witte loyalisten gisteravond een meer dan voortreffelijk zicht op de lengte van de weg naar de Europese top. Hoe lang de route is, bleek zowel in de eerste als de tweede helft van het zeldzaam doodse duel met een Europese dwerg, Apollon Limassol.

Parool: Dolend Ajax op zoek naar zichzelf Door Dick Sintenie

Ajax is de weg naar het doel kwijt. Terwijl het gisteravond toch niet zo moeilijk was om te raden waar het zich ongeveer bevond. Apollon Limassol had er voor alle duidelijkheid een stuk of tien mannen met een blauw hemd voor gezet.