Menu

Koppensnellen Ajax-AZ (1-0)

Ajax won in blessuretijd van AZ. Behalve de fans, zaten ook de vertegenwoordigers van de vaderlandse pers op de tribune. Wat zagen zij? Vonden zij de winst van Ajax net zo terecht als wij? Of hadden zij een compleet andere mening. Voor jullie zochten we de krantenartikelen bijelkaar. De links naar de volledige artikelen, staan in de rechterkolom.

AD: De kracht van de lengte Door Maarten Wijffels

In het weekeinde waarin de stress en onrust zich van Amsterdam naar Eindhoven verplaatste, greep Ajax door de late treffer van de jeugd-international zijn vierde competitiezege op rij. De manier waarop Van der Vaart scoorde, werd door de meeste aanwezigen in de Arena afgedaan als puur geluk. De verantwoordelijken bij Ajax oordeelden echter anders. Zij zagen in de totstandkoming van de treffer een eerste, aanwijsbare rechtvaardiging van het recente aankoopbeleid.

Telegraaf: Rafael van der Vaart wijst Ajax de weg

Geen gefluit of gemok na 90 tergend lange, oninteressante minuten Ajax-AZ. Het waren louter lachende, blije, opgeluchte mensen die de uitgangen van de Amsterdam ArenA opzochten. Behalve het handjevol volgers uit Alkmaar. Zij zagen hun ploeg in de 93e minuut alsnog kopje onder gaan. Een wanhoopsbal van Cristian Chivu werd bij 0-0 verlengd door achtereenvolgens de kruin van Zlatan Ibrahimovic en Ahmed Hossam en Rafael van der Vaart tikte de bal langs Oscar Moens voor de winnende treffer.

Trouw: Ajax en AZ houden het wel heel sober Door Rob Pietersen

Ajax won, maar coach Co Adriaanse verloor de realiteit uit het oog. Hij vond het spel van de Amsterdammers tegen AZ nog wel aardig en had nog heel wat kansen of mogelijke strafschoppen gezien. Kortom: zo erg was het allemaal nog niet.

NHD: AZ verliest van lucky Ajax

De verdediging van AZ wist 93 minuten lang tamelijk eenvoudig te voorkomen dat Ajax zou scoren. Door een nooit meer verwachte treffer van Van der Vaart werd het in de 94e minuut echter toch nog 1-0 voor de Amsterdammers.

Parool: Ajax gaat vooruit, maar nog niet van harte Door Dick Sintenie

Het nieuwe, veelbesproken en vruchtbare systeem van Ajax is nog volop in ontwikkeling. De benauwde 1-0 zege tegen AZ maakte gistermiddag duidelijk dat de spelers van Co Adriaanse lang niet allemaal rijp zijn om een stap vooruit te maken als de tegenstander daartoe uitnodigt en het publiek erom vraagt.