Menu

Koppensnellen Ajax-AZ (5-1)

De schijnwerpers stonden ook tijdens de laatste competitiedag op Ajax gericht. De Amsterdammers wonnen met 5-1 van AZ en omdat Roda JC verloor bij RKC Waalwijk, plaatst Ajax zich voor de voorronde van de Champions League. Wij bladerden de digitale nieuwsbladen door op zoek naar artikelen over Ajax. Hieronder vind je fragmenten uit de teksten. Rechts in de kolom staan de links naar het hele artikel.

AD: Het gelijk van Co Adriaanse Door Christiaan Ruesink

Voor Ajax stond het afgelopen seizoen in het teken van eerherstel. De zo diep gevallen topclub moest onder leiding van de nieuwe trainer Co Adriaanse weer de flair van weleer krijgen. Die is nog niet terug, maar na twee rampzalige seizoenen schaarde Ajax zich wel weer eens bij de beste drie van Nederland. Waardoor het in augustus meedoet aan de voorronden van de Champions League.

Telegraaf: Ajax had tweede moeten worden Door Valentijn Driessen

Directeur Arie van Eijden stond te knikken tijdens de verhandeling van de trainer. Toch zette hij een scherpe kanttekening bij het afgelopen seizoen. "De doelstelling is weliswaar gehaald; ik ben niet tevreden. Ajax had in ieder geval als tweede moeten eindigen. De kansen daarop hebben we voldoende gehad, maar het is ons niet gelukt ze te grijpen. Het is te complex om één oorzaak aan te wijzen, maar de kwaliteit en samenstelling van de groep hebben er mee te maken. Nee, ik wijs daarvoor geen schuldigen aan."

Volkskrant: Eind goed, maar niet al goed voor Ajax Door Paul Onkenhout

Ajax griste de toegangskaarten voor het koningstoernooi van het Europese clubvoetbal op de slotdag van de competitie uit de handen van Roda JC. Tegenover de nederlaag van de Limburgers stond een 5-1 zege op AZ. Eind goed, al goed?

Trouw: Derde plaats persoonlijk triomf Adriaanse Door Henk Hoijtink

Nee, Co Adriaanse zal niet in de stront zakken. Hij neemt Ajax over drie maanden mee aan de hand naar de voorronde van de Champions League. Het onvolgroeide Ajax, het labiele Ajax, het poreuze Ajax -wie had dat kunnen denken?