Menu

Koppensnellen Ajax-AZ (6-2)

Een feest. Zo beleefden de supporters de wedstrijd Ajax-AZ die Ajax voor het eerst dit seizoen aan de leiding bracht. Ajax won met 6-2, was aanvallend sterk, defensief minder maar vond de vaderlandse pers dat ook? Je leest het hier.

Telegraaf: Vinger aan de pols
Door Valentijn Driessen

Ajax maakte er zaterdag tegen AZ een feestavond van met alle bijbehorende toeters en bellen. De 6-2 overwinning drie dagen voor de vierde wedstrijd in de Champions League tegen Rosenborg BK was voor spelers en publiek een heerlijke opsteker, een ideale warming-up. De kampioen van Nederland moet morgen winnen om uitzicht te behouden op de tweede ronde.

AD: Ajax heeft geen moeite met AZ

Door Maarten Wijffels

Ajax heeft weer een verdediger met een Nederlands paspoort. Iemand die kan coachen, koppen, passen, aanvallen en - warempel - ook verdedigen. De 17-jarige Nigel de Jong demonstreerde zaterdag bij zijn debuut tegen AZ al meer durf en doortastendheid dan Yakubu, Bergdølmo en Pasanen bij elkaar.
NHD: AZ ontluisterend in vermakelijk foutenfestival

Van onze verslaggever Ruud Ramler

AZ weet weer helemaal waar het staat in de eredivisie. De Alkmaarders incasseerden zaterdagavond de tweede nederlaag op rij. Ajax bleef in de eigen Arena op de been in een vermakelijk foutenfestival (6-2).

Volkskrant: Zes treffers en een dosis blessureleed

Van onze medewerker Charles Bromet

Natuurlijk had de zevende - en grootste - overwinning van het seizoen hem deugd gedaan, maar Ronald Koeman is er de man niet naar om daar hoog van op te geven. De Ajax-trainer wees liever kritisch op zijn bij vlagen naïeve defensie en uitte zijn bezorgdheid over het nog steeds actuele keepersprobleem.


AZ.nl AZ erkent zijn meerdere in Ajax

AZ heeft zijn meerdere moeten erkennen in Ajax en verloor in Amsterdam met 6-2. In de open wedstrijd werden aan beide kanten veel kansen gecreëerd, maar Ajax strafte de fouten in de Alkmaarse defensie hard af. Een rode kaart van oud-Ajacied Tim de Cler zorgde ervoor dat de wedstrijd na een dik uur was gespeeld.