Menu

Koppensnellen Ajax-Celtic 1-3

De eerste serieuze wedstrijden in het nieuwe voetbalseizoen 2001-2002 speelde Ajax tegen Celtic. Het resultaat was een teleurstellende 1-3 nederlaag. Behalve Ajax- en Celtic fans zaten ook vertegenwoordigers van de diverse media op de tribunes. Wat zij van de wedstrijd vonden lees je in een kleine bloemlezing. De links aan de rechterkant van de pagina verwijzen je naar het hele artikel.

AD: Gok Adriaanse mislukt Door Maarten Wijffels

De kans dat PSV, Feyenoord en Ajax dit seizoen voor het eerst gezamenlijk deelnemen aan de Champions League, is na gisteravond verkeken. Waar de Eindhovenaren en Rotterdammers al zeker zijn van deelname aan het lucratieve toernooi, verspeelde Ajax gisteravond zijn kansen. In het eerste duel van de derde voorronde was Celtic veel te sterk (1-3).

Parool:Ajax springt in het diepe en gaat jammerlijk ten onder Door Dick Sintentie

Een jong en onervaren Ajax sprong in het diepe en verzoop. De aanvallende speelwijze speelde Celtic in de kaart: 1-3. De verhoudingen op het veld wekten bij manager Martin O' Neill verbazing: ''Ik had wel verwacht dat we hier een doelpunt zouden maken, maar drie? Dat is ongekend. En we hadden er misschien nog wel twee kunnen maken.''

Telegraaf: Ajax schots en scheef Door Valentijn Driessen

Over en sluiten. Gedragen door een berg naïviteit en met een berg boter op het hoofd liet Ajax zich gisteren in de derde voorronde van de Champions League bij voorbaat slachten door Celtic. Op de 3-1 nederlaag van de Schotse kampioen viel niets af te dingen en Ajax mocht van geluk spreken dat Celtic vol clementie zat, want anders had de afgang ongetwijfeld nog veel groter geweest. Ajax kan zich opmaken voor een vakantietrip naar Glasgow over twee weken en vervolgens op nieuwe deelname aan het financieel veel minder aantrekkelijke toernooi om de UEFA Cup.

Volkskrant: Ajax krijgt pak slaag Door Willem Vissers

Kinderlijk eenvoudig heeft Celtic gisteren afgerekend met Ajax, dat wederom aantoonde tot diep in de Europese middenmoot te zijn weggezakt. Het elftal van Adriaanse speelde in Arena tactisch onbenullig en naïef en schoot ook technisch schromelijk tekort tegen de Schotten.

Trouw: Ajax moet diep door het stof Door Henk Hoijtink

Met een kracht die de angstigste verwachtingen nog overtrof, is Ajax gisteren al weggeblazen door Celtic. Het gebeurde op een ontluisterende avond voor de hardleerse club én zijn trainer die met een bonte verzameling van adolescenten de hoogste bergen denkt te kunnen bestijgen.