Menu

Koppensnellen Ajax-Den Bosch

Ajax heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-0 van FC Den Bosch gewonnen. Daardoor heeft Ajax met nog een wedstrijd te gaan drie punten voorsprong op PSV. Hier lees je wat de heren media vonden van het een-na-laatste duel van de Amsterdammers in de competitie.

De Telegraaf: Nog één punt voor Ajax

De verhoogde sfeer had evenmin te maken met een kampioensperformance van de Ajacieden. Het treffen met de Bosschenaren was ronduit saai en zonder individuele hoogtepunten. Nee, de 41.500 gingen zich roeren omdat de laatste tien minuten waren aangebroken voor Fred Grim in de Amsterdam ArenA. De doelman beleefde z'n 100e competitiewedstrijd voor Ajax als in een roes, kreeg terecht een publiekswissel en schoot vol toen hij voor het laatst het eigen veld verliet als eerste goalie van Ajax.

Algemeen Dagblad: Ajax: Met dank aan Jantje Beton
Door: Maarten Wijffels

Met een spinnenweb aan bloed op zijn kruin verdween de import-Tukker naar de kleedkamer. Zes minuten later kwam hij met een tulband om het veld weer ingestormd. Het bijna uitverkochte stadion beloonde het staaltje heroïek met een staande ovatie. En wat deed Van Halst? Die grijnsde eens en genoot zichtbaar van de ultieme blijk van waardering. Waarom had hij zich niet laten vervangen? Waarom nam hij risico's in een duel waarvan vooraf al bijna vaststond dat het nog niet Ajax' kampioenswedstrijd zou worden? ,,Ach, op zo'n moment in het seizoen laat je je gewoon niet wisselen'', wilde het slachtoffer na afloop wel bekennen. ,,Dit zijn de momenten waar een sporter het voor doet.''

Volkskrant: Ajax doet slechts wat het doen moet
Door Paul Onkenhout

Hoe nerveus en onbeholpen soms ook, Ajax doet inderdaad wat het moet doen, niet meer en niet minder. Het verklaart waarom een euforische stemming in Amsterdam tot nu toe is uitgebleven. Pas in de tweede helft begonnen gisteren supporters aan de landstitel te refereren.