Menu

Koppensnellen Ajax-FC Twente (2-1)

Verdiend was het allerminst, maar ver in blessuretijd kopte Rafael van der Vaart een voorzet van links van invaller Mido achter Twente-doelman Sander Boschker. Zo stal Ajax twee dure punten in de titelrace van het in opmars zijnde Twente. Wat vond de nationale sportpers van dit resultaat? Je leest het hier.

GPD:Van der Vaart maakt het verschil
Door André Hoogeboom

Opnieuw en ten overvloede heeft Rafael van der Vaart aangetoond dat niemand meer om hem heen kan. Ook de bondscoach niet. Op het moment dat Ajax tegen FC Twente niet meer geloofde in een goede afloop stond de Heemskerker pal om een voorzet van invaller Mido fraai koppend af te ronden: 2-1.

Volkskrant: Van der Vaart onderstreept extra waarde
Van onze verslaggever Poul Annema

Groot is hij bepaald niet en overdreven snel evenmin, maar slim is Rafael van der Vaart wel en dat bepaalt nu al, net achttien jaar oud, zijn extra waarde voor Ajax. Zijn intellect drijft hem naar de posities waar uitzonderlijk talent het best tot zijn recht komt.

AD:Regisseur en topscorer

Door Maarten Wijffels

Kort voor het einde van Ajax - Twente tikte Patrick Pothuizen Rafael van der Vaart op de schouder. ,,Het gaat niet goed bij jullie'', pestte de verdediger. Van der Vaart, monter: ,,Geen zorgen jongen, straks maak ik de winnende.''

www.fc.twente.nl: Twente in blessuretijd onderuit

Terwijl velen in de Amsterdam Arena al genoegen hadden genomen met de puntendeling en Twente diep in de blessuretijd vol verwachting het laatste fluitsignaal afwachtte van scheidsrechter Dick van Egmond, sloeg het noodlot toe. Op een manier waarop FC Twente eerder dit seizoen al enkele wedstrijden op zijn kop zette trok Ajax de wedstrijd alsnog naar zich toe. Rafael van der Vaart kopte een voorzet van Mido achter doelman Sander Boschker en bezorgde zijn club daarmee de drie punten. De spelers van Twente zaten er verslagen bij en de teleurstelling droop er aan alle kanten vanaf.

Parool: Van der Vaart vindt overal zijn weg
Dick Sintenie

Het geluk blijft Ajax toelachen. Vier dagen na de grote ontsnapping in Valencia vonden de Amsterdammers tegen FC Twente opnieuw een nooduitgang. Drie minuten in de extra tijd kopte Rafael van der Vaart de 2-1 langs doelman Sander Boschker.