Menu

Koppensnellen Ajax-FC Utrecht

Ajax won de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 3-1 van FC Utrecht. Met een goed eerste en laatste kwartier maakten de Amsterdammers het verschil. Wat vond de pers van het eerste 'echte' optreden van de voetbaljaargang 2002-2003? Je leest het in de korte bloemlezing.

Volkskrant: Ajax en Koeman geven winstwaarschuwing
Door Paul Onkenhout

Al die mensen die 'al weken zeggen en schrijven en schreeuwen dat Ajax zo fantastisch is' kregen gisteren in de Arena een duidelijke winstwaarschuwing, van het elftal zelf en later van de trainer. Euforie, Ronald Koeman heeft er een grondige hekel aan.

Lees hele artikel >>

AD: Wissels Koeman goud waard

Door Maarten Wijffels

Even leek op de succesvolle oefenfase voor Ajax een valse start van de competitie te volgen. De landskampioen worstelde gisteren lange tijd met FC Utrecht, dat tot in de slotfase mocht hopen op het tweede punt ooit in Amsterdam. Op de valreep zorgden de onzichtbare Mido en invaller Pienaar voor opluchting in de Arena (3-1).

Lees hele artikel >>

Telegraaf: Ajax laat op stoom tegen Utrecht

Alsof opnieuw een hoofdprijs op het spel stond; zo hoog sprong de bank van Ajax op na de beslissende 3-1 van Steven Pienaar vijf minuten voor tijd tegen FC Utrecht. De landskampioen startte de Holland Casino Eredivisie zoals het de KPN Telecompetitie was geƫindigd: winnend.

Lees hele artikel >>


Parool: Ajax loopt hard en niet iedereen kan volgen
Door Dick Sintenie

De jeugd van Ajax bepaalt het tempo en de routiniers hebben moeite aan te klampen. Maar hardlopers zien wel eens een sluiproute over het hoofd. En op volle toeren blijkt het lastig de omschakeling naar een systeem met buitenspelers te maken. Ajax ontsnapte gisteren tenauwernood aan de grijpgrage klauwen van FC Utrecht: 3-1.

Lees hele artikel >>

www.fcutrecht.nl: Zuur verlies in Amsterdam

FC Utrecht is het seizoen 2002 - 2003 begonnen met een nederlaag. In de Amsterdam ArenA moest de ploeg van trainer Foeke Booy in de slotfase buigen voor Ajax, 3-1.


Lees hele artikel >>