Menu

Koppensnellen: Ajax-Feyenoord (1-1)

De topper tussen Ajax en Feyenoord eindigde onbeslist. Maar hoewel Koeman 'een beetje teleurgesteld' was over het resultaat kan hij tevreden zijn over de wijze waarop zijn piepjonge ploeg (21.3 jaar gemiddeld) zich staande hield. Wat vond de pers van de 47ste Klassieker? Je leest het hier.

AD: Klassieker van de hoop

Door Maarten Wijffels

Het was fascinerend hoe de Ajax-jonkies het vooraf verwachte verschil in fysieke kracht met hun tegenstanders vervolgens overtuigend wegnamen. Sneijder (18), De Jong (18), Pienaar (20) en Maxwell (21) bewezen tegenover Bosvelt, Ono en Emerton weer eens dat topvoetbal vaak net zo goed een spel is van de geest als van hart en benen.

AD: Talenten geven topper kleur

Door Christiaan Ruesink

Ajax - Feyenoord was gisteren ook de wedstrijd van de talentvolle tieners Wesley Sneijder (18), Nigel de Jong (18) en Robin van Persie (19). Het leuke is: ze zijn allemaal Nederlander.

In de hal waar de spelers na afloop van Ajax - Feyenoord elkaar treffen, staan Nigel de Jong en Robin van Persie naast elkaar. De Amsterdammer praat in de microfoon van Radio Noord-Holland, terwijl de Feyenoorder de schrijvende pers te woord staat. ,,Hij is gewoon een rat'', zegt De Jong. Hij grijnst. Van Persie draait zich om en pakt hem in de houdgreep. Ze lachen.

NHD: Ajax en Feyenoord in evenwicht

Door André Hoogeboom

Zelfs bij Feyenoord is er verwondering over de ontwikkeling van het piepjonge Ajax. De 'oude' Pierre van Hooijdonk (34) moest het beschroomd erkennen. ,,Zo'n jong team en nòg houden ze ons op 1-1.'' Bij Ajax was Andy van der Meyde met zijn 24 jaar een veteraan en werd door het ontbreken van Galasek de gemiddelde leeftijd aardig gedrukt. Feyenoord kon er niet van winnen in de Arena.

Volkskrant: Jongens van de straat in de etalage bij voetbalklassieker

Van onze verslaggever Willem Vissers

Ajax - Feyenoord was ook de etalage waar een nieuwe generatie Nederlandse voetballers de neus tegen de ruit drukte. Het gaat om jongens die hun streken van de straat meenemen naar het veld. Nigel de Jong, Ajacied: 'Trainer Koeman vraagt ons jong te blijven en onze frivoliteit en frisheid te bewaren. We mogen niet te snel volwassen zijn.'

Volkskrant: Feyenoord zakt weer voor examen
Van onze verslaggever Paul Onkenhout

Op het slappe koord van hoop en vrees hielden Ajax en Feyenoord elkaar gisteren in evenwicht, op even moeizame als amusante wijze. De onderhoudende klassieker in de Amsterdam Arena leverde een onverwachte winnaar op, PSV dat als schaterlachende derde de landstitel duidelijk in het zicht heeft gekregen en ruim honderd kilometer verderop zijn geluk niet op kon.

RD:Van Persie houdt trots van Rotterdam-Zuid hoog tegen overschot aan Ajax-talent

Door Mikos Gouka

Ajax-Feyenoord was de klassieker van de jeugd. Van Persie contra Sneijder, De Jong, Van Damme en Pienaar. Eén jonge Rotterdammer tegen een handvol Amsterdammers met jeugd en bravoure. Ze genoten met z'n allen van de confrontatie, van de strijd met de eeuwige rivaal.

Parool: Klassiek duel
JOP VAN KEMPEN

Twee grote Nederlandse talenten stonden gisteren tegenover elkaar tijdens Ajax-Feyenoord (1-1). Wesley Sneijder bemoeide zich intensief met de opbouw het spel van Ajax, maar hij moest ook Rotterdammer Robin van Persie indammen. Die laatste scoorde, maar Sneijder won het persoonlijke duel op punten.