Menu

Koppensnellen Ajax-Feyenoord (3-4)

De schijnwerpers van de landelijke media stonden zondagmiddag uiteraard op de klassieker Ajax-Feyenoord gericht. Ajax verloor de wedstrijd nadat erin de eerste helft verzuimd was meer afstand te nemen. We keken in de landelijke kranten wat de journalisten te vertellen hadden over de wedstrijd die in 3-4 eindigde.

AD: Feyenoord Ajax 3-4

De overwinning kon niet op een belangrijker moment komen. Feyenoord versloeg gisteren voor het eerst in 14 jaar aartsrivaal Ajax in Amsterdam en stelde met de zege (3-4) plaatsing voor de Champions League zo goed als zeker.

Telegraaf: Lucky Feyenoord lacht het laatst Door Henk Evenblij

Het was maar goed dat het dak van de ArenA openstond, anders was heel Feyenoord er van pure blijdschap dwars doorheen geknald. Winnen van Ajax is al prachtig en helemaal in Amsterdam. De Rotterdammers hadden er liefst veertien jaar (1987: 1-3) op moeten wachten. Met angst en beven benaderde Feyenoord de klassieker die door het grillige scoreverloop uiteindelijk een sensationele winnaar (3-4) opleverde.

Volkskrant: Een ware klassieker: goals, ophef en vermaak Door Paul Onkenhout

Dankzij oude, al bijna vergeten wapens, slagvaardigheid en efficiëncy, hield Feyenoord gistermiddag in Amsterdam zowaar Ajax onder de duim. De klassieker had een verrassende ontknoping en bood voldoende ophef, vertier en doelpunten om de spelers de talrijke fouten te vergeven.

Parool: Ajax zweeft tussen hoop en vrees Door Dick Sintenie

Hoeveel kan het Ajax-hart verdragen? Natuurlijk, de twee voorgaande seizoenen waren een gebed zonder eind. En de nieuwe trainer Co Adriaanse zou, voor een groot deel in de door Louis van Gaal geïntroduceerde huisstijl, bouwen aan een elftal met elan. Maar tot op heden heeft de trouwe volger weinig om zich aan vast te klampen. Ajax zweeft ergens tussen hoop en vrees.

Trouw: Ajax betaalt hoge prijs voor onkunde in verdediging Door Henk Hoijtink

Bont heeft Ajax het dit seizoen al vaak gemaakt, maar zo kolderiek als gisteren -nee, dat was zelfs in dit wonderbaarlijke voetbaljaar niet eerder vertoond. Drie Feyenoorders, Emerton, Leonardo en Tomasson, staken de gapende helft van Ajax over op weg naar doelman Grim. Tomasson kon het zonder hulp af en besliste de wedstrijd met het vierde doelpunt van Feyenoord.