Menu

Koppensnellen Ajax-Groningen (2-1)

Ajax had de nodige moeite met FC Groningen, maar hield wel de drie punten in huis en kreeg geen nieuwe blessures te incasseren. Dat was dus positief richting Arsenal. Wat schreven de kranten over de matige 2-1 overwinning? Je leest het hier.

AD:Koeman zet Ajax op scherp

Door Maarten Wijffels

Er zijn van die dagen dat Ronald Koeman na een optreden van Ajax zelf de munitie aanreikt voor een verhaal. Na de moeizame zege op FC Groningen (2-1) bekritiseerde de trainer de 'opnieuw slappe houding' van een aantal spelers in een wedstrijd na een interland.

Volkskrant:Koeman mist scherpte bij zijn spelers na interlands

Van onze verslaggever

Vlotjes dacht Ajax zich drie dagen voor de hervatting van de Champions League te ontdoen van FC Groningen, maar uiteindelijk scheelde het weinig of de degradatiekandidaat was met een punt vertrokken. Ajax won met 2-1.

Het is trainer Koeman al eerder opgevallen dat zijn spelers, nadat ze voor hun interlands over Europa waren uitgevlogen, bij hun terugkeer een mentaal weinig frisse indruk maken. Hij nam met name Chivu op de korrel. 'Loop niet steeds weg uit de organisatie', hield hij hem voor. Chivu zou beter moeten weten.


Parool:Zlatan leidt Ajax naar zege
Jorrit Smink

Ajax-FC Groningen was in alle opzichten de wedstrijd voor dé wedstrijd. Ajax speelde slechts bij vlagen redelijk. De meeste spelers leken het mentaal niet op te kunnen brengen zich op te laden voor het duel en zaten met het hoofd al bij Arsenal. Gelukkig was Zlatan Ibrahimovic op dreef.

GPD:Koeman maakt zich grote zorgen

Peter van Duyl

Dat het proces van volwassen worden gepaard gaat met vallen en opstaan, wisten ze bij Ajax al langer. Maar dat zelfs een duwtje van het nietige FC Groningen voldoende is om de landskampioen uit zijn evenwicht te brengen, moet voor iedereen in de Arena een bijzonder onaangename verrassing zijn geweest. Ajax pakte zaterdag op eigen veld de drie punten (2-1), maar maakte meteen duidelijk dat het nog lang niet uitgeleerd is.