Menu

Koppensnellen Ajax-Inter (1-2)

Ondanks de eerste nederlaag van het seizoen op eigen veld wist Ajax zich dinsdagavond te plaatsen voor de tweede ronde van het prestigieuze Champions-Leaguetoernooi. Inter won met 1-2, maar Rosenborg en Lyon deelden de punten. Wat vond de vaderlandse pers van het duel en de plaatsing van de jonge formatie van trainer Ronald Koeman? Je leest het hier.

Volkskrant: Rosenborg trekt Ajax weg bij de afgrond
Van onze verslaggever Paul Onkenhout

Een Italiaanse ploeg, foeilelijk maar genadeloos efficiënt, duwde Ajax gisteravond naar de rand van de afgrond. Een helpende hand uit Noorwegen bood uitkomst. Voor de eerste maal sinds 1996 plaatste Ajax zich voor de tweede ronde van de Champions League, na een even bizarre als spectaculaire ontsnapping.

AD:Feest bij Ajax ondanks verlies
Door Maarten Wijffels

Op eigen kracht kon Ajax gisteravond geen plek in de tweede ronde van de Champions League afdwingen. Maar de helpende hand kwam van Rosenborg, dat Olympique Lyon op een gelijkspel hield (1-1).

GPD:Ajax blijft op Europees bal
Door André Hoogeboom

Het blijft Ajax meezitten dit seizoen. Zelfs na een tamelijk onthutsende 2-1-nederlaag tegen Internazionale mogen de Amsterdammers door naar de volgende ronde van het kampioenenbal. Met dank aan de dreumes van Groep D, het Noorse Rosenborg. Olympique Lyon speelde gelijk in Trondheim en raakte daarmee het toegangsbewijs voor Europa kwijt.

Telegraaf: Verliezend Ajax dankt Rosenborg
Door Donald de Klonia

Ajax gaat naar de tweede ronde van de Champions League ondanks een nederlaag van 1-2 tegen Internazionale uit Milan. Een dolgelukkige Ajax-trainer Koeman vond dat "Inter twee goede momenten had en dat hij blij was voor zijn zijn team om op dit niveau verder te spelen in Europa". Van belang was dat door de uitslag van Rosenborg tegen Lyon in Noorwegen (1-1) Ajax toch tweede in de groep werd.