Menu

Koppensnellen Ajax-Kopenhagen

Ajax is er opnieuw niet in geslaagd de derde ronde van het UEFA Cup toernooi te bereiken. Nadat vorig jaar Lausanne in de Arena niet te bedwingen bleek, schoot Ajax nu te kort tegen de Deense kampioen FC Kopenhagen. Behalve de supporters, zagen ook de vertegenwoordigers van de schrijvende pers de wedstrijd. Wat vonden zij van de uitschakeling? Dat lees je in een kleine bloemlezing.

Telegraaf: Amsterdammers af door zijdeur Door Valentijn Driessen

Er was een enorm aanvalsoffensief beloofd van Ajax-zijde. Echter het enige wat de spitsen Nikos Machlas en Zlatan Ibrahimovic om zich heen zagen, was een overtal aan roodhemden uit Kopenhagen. Niet Ajax, maar FC Kopenhagen dicteerde de wedstrijd. Vooral omdat de ploeg van Hans Backe het middenveld in handen had. Ondanks een kleine aanpassing aan de kant van Ajax, waar Wamberto niet van links kwam, maar achter beide spitsen stond geposteerd. Op zich goed omdat de Braziliaan als geen ander de ruimte weet te benutten tussen de linies. Maar daarvoor moet je als ploeg wel balbezit hebben en juist dat ontbrak.

Volkskrant: Klungelende reus van weleer rijp voor de kleuterklas Door Willem Vissers

Ajax, vijf jaar geleden nog een Europese reus, heeft zich gemeld bij de kleuterafdeling van het continentale voetbal. De koploper van de eredivisie moest gisteren in Amsterdam na de nederlaag tegen FC Kopenhagen (0-1) tot zijn schrik bekennen dat hij in de UEFA Cup alleen een vertegenwoordiger uit Cyprus de baas was gebleven.

Algemeen Dagblad: Ajax ontluisterend onderuit

De manier waarop de Amsterdammers gisteren de tweede doelstelling om zeep hielpen was tamelijk ontluisterend. Adriaanse koos voor een behoudend scenario. Met twee diepe spitsen en bij balverlies een versterkt vijfmans middenveld. Op papier viel er wat voor te zeggen, in de praktijk had de omschakeling tot gevolg dat Ajax een draak van een eerste helft afleverde. Het spitsenkoppel Machlas-Ibrahimovic werd louter bestookt met kansloze lange ballen van achteruit. Vanaf de zijkanten, bezet door Van der Meyde en linkshalf De Cler, kwam amper gevaar. Welgeteld één kans kreeg Ajax in de bedroevende eerste doorgang, het gedisciplineerd spelende Kopenhagen reikte tot twee.

Trouw: Ajax laat zich opnieuw ringeloren Door Henk Hoijtink

Ondanks een kortstondige opleving bood ook de omschakeling van een tweemans- naar een driemansaanval Ajax geen soelaas. De koploper van Nederland volhardde in een aarzelend optreden zonder sprankelende ideeën, waarmee de opvallende prestaties in de uitgeholde nationale competitie in perspectief werden geplaatst.