Menu

Koppensnellen Ajax-Lyon

Door de 2-1 overwinning op Lyon in eigen huis, heeft Ajax meteen de koppositie in poule D in handen. Na een goede eerste helft, met twee doelpunten van Zlatan, wisten de onervaren Ajacieden stand te houden tegen de Franse equipe, die in de tweede helft sterk terug kwam. Wat vond de aanwezige schrijvende pers van de eerste Amsterdamse overwinning in de Champions League?

Telegraaf: Rentree om van te dromen
Door Valentijn Driessen

In de voorbereiding op het lopende seizoen kreeg trainer Ronald Koeman van zijn elftal de bevestiging dat ze ook met twee spitsen goed uit voeten kon. "Mooi voor de Champions League." En waar iedereen een dergelijke aanpassing verwachtte tegen de Franse kampioen Olympique Lyon kwam Ajax in de gebruikelijke 4-3-3 opstelling het veld op. Met de Hollandse school moest de Fransen met hun Braziliaanse contingent onder de duim worden gehouden.

Lees meer >>


Volkskrant: Ajax blijft met kunst- en vliegwerk overeind
Door Paul Onkenhout

Ajax boekte weliswaar een rustgevende 2-1 overwinning, maar ging alleen in de eerste helft gelijk op met het Frans-Braziliaanse collectief. De Nederlandse kampioen werd zwaar beproefd en leed in de slotfase een karakteristieke nederlaag.

Lees meer >>

Algemeen Dagblad: Revanche van Zlatan
Door Maarten Wijffels

Aan de andere kant van het veld keken de gevreesde spitsen van Lyon lange tijd moedeloos toe. In de voorbeschouwingen waren zij naar voren geschoven als de te verwachten smaakmakers. Maar Sydney Govou, het grootste Franse talent van het moment, verdween nog voor rust met een blessure naar de kant. Zijn Braziliaanse kameraad Sonny Anderson scoorde in een zenuwslopende tweede helft, waarin Chivu en de jonge, koelbloedige Stekelenburg Ajax overeind hielden, nog wel fraai tegen. Maar ook met tien man (twee keer geel Yakubu) liet Ajax de avond van zijn heroïsche terugkeer in Europa niet meer vergallen.

Lees meer >>

Parool: Litmanen wijst jong Ajax de weg
Door Rim Voorhaar

Litmanen gaf gisteren zijn visitekaartje af. Onder aanvoering van de Fin werd de kampioen van Frankrijk bij vlagen zelfs van het veld getikt, hoewel Ajax na een kwartier spelen ook goed wegkwam. Doelman Maarten Stekelenburg bleef kalm toen hij Lyon-aanvoerder Sonny Anderson met de bal aan de voet plotseling op zich af zag rennen na een slippertje van John O'Brien en Cristian Chivu. De jonge Stekelenburg gooide zijn lichaam tijdig voor de bal.

Lees meer >>