Menu

Koppensnellen Ajax-NAC (1-3)

Ajax verloor zondagmiddag in de eigen Arena met 1-3 van NAC. Dat betekende het tweede verlies in de laatste vier competitiewedstrijden, waaruit slechts vier punten werden vergaard. Ajax startte goed, scoorde ook, maar zakte diep weg toen NAC gelijk maakte. Wat vond de nationale pers van de ommekeer in het Amsterdamse elftal? Je leest het in een korte bloemlezing.

AD: NAC reuzendoder Door Christiaan Ruesink

Hoe belangrijk een goede aanval is, bewees NAC gisteren. Met name Stewart en Cristiano toonden hun koelbloedigheid. De Amerikaan maakte in de 50ste minuut met een weergaloos afstandsschot 2-1. Een kwartier later liet Cristiano zien waarom de Braziliaan topscorer van NAC is. Een dergelijke efficiëntie was niet besteed aan de Amsterdamse aanvallers, van wie Machlas opnieuw grossierde in missers en de pech had dat doelman Babos af en toe fabuleus redde.

Telegraaf: NAC veegt vloer aan met Ajax Trainer Co Adriaanse constateerde dat zijn ploeg zich op basis van het spel van de laatste maand geen titelkandidaat mag noemen. "Op deze manier redden we het niet", constateerde de coach van de club die inmiddels twee verliespunten meer dan Feyenoord heeft.

BN De Stem: NAC krijgt vleugels in Arena Voor het eerst in 38 jaar heeft NAC gisteren in Amsterdam van Ajax gewonnen. Het werd 1-3. Om 18.00 uur werd het stadion verlaten. De spelers kwamen voor die tijd nog een keer terug het veld op om hun supporters in het zogenoemde calamiteitenvak te steunen. De ploeg won eerder dit seizoen al van PSV en Feyenoord. De overwinning werd ontsierd door flinke ongeregeldheden op de tribune waarbij NAC-aanhangers werden belaagd.

Volkskrant: NAC destabiliseert Ajax Door Poul Annema

Niet voor het eerst deze competitie viel de eredivisie-koploper na de gelijkmaker ten prooi aan de wanhoop die het elftal bij herhaling van zijn laatste restje raffinement berooft. IJver kan Ajax ook op zijn slechtste momenten niet worden ontzegd, maar het gebrek aan klasse neemt dan zulke schrikbarende vormen aan dat niemand nog het onsamenhangend spelende elftal in het gareel krijgt.

Het Parool: Zo wordt Ajax nooit kampioen Door Dick Sintenie

Twee maanden lang was Ajax onverslaanbaar. Het maakte overmoedig. Ajax kroop uit de schulp en prompt overspeelde Adriaanse zijn hand tegen Heerenveen en Kopenhagen. In Friesland maakte hij de weg vrij voor de lang geblesseerde Tomás Galásek, terwijl je aan een winnend elftal niet moet sleutelen. In het Uefa-Cupduel met de Denen stelde hij vier aanvallers op en kwam Ajax op het middenveld hopeloos in de problemen.