Menu

Koppensnellen: Ajax-NAC (2-2)

Zo kort voor de Champions League-ontmoeting tegen Rosenborg maakte een van de pijlers onder het huidige Ajax, Hatem Trabelsi, zijn twee grootste fouten van het seizoen. Het bracht NAC op een 0-2 voorsprong. Na rust boog Ajax die achterstand snel om, maar verder dan 2-2 kwamen de Amsterdammers niet. Wat vond de pers van het eerste puntenverlies in de competitie?

Telegraaf: Problemen voor Ajax
Door Valentijn Driessen

De wedstrijd tegen NAC werd ternauwernood niet verloren (2-2), maar voor het overige verloor Ajax gistermiddag in de eigen Amsterdam ArenA veel. Normaliter te veel drie dagen voor een belangrijke wedstrijd in de Champions League. Omdat de Amsterdammers de eerste twee punten van deze competitie lieten liggen, is het direct de gedeelde koppositie met het 100% scorende PSV kwijtgeraakt.


AD: Ajacieden wacht examen
Door Maarten Wijffels

Na de eerste nederlaag in de Champions League leed Ajax gisteren tegen NAC (2-2) ook het eerste puntenverlies in de competitie. De intense, bijna on-Nederlands aandoende wedstrijd leverde behalve een hoop blessureleed ook interessante beelden op over de toekomst van de landskampioen.

Volkskrant: Ajax wankelt zonder zijn fundament Chivu

Van onze verslaggever Paul Onkenhout

De waan van de dag bepaalde dat het puntenverlies in het duel met NAC de landskampioen het meest beroerde, maar er was een gegronde reden voor veel meer ongerustheid. Het fundament van Ajax, de Roemeen Chivu, werd na één helft met gezwinde spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

BN-De Stem: NAC weigert figurantenrol in Arena
Door Marc Molenaars

In Amsterdam hebben ze een naam hoog te houden als het gaat om toneelspelen. Het reizend gezelschap van Ronald Koeman viel gistermiddag in eigen schouwburg echter behoorlijk uit zijn rol. De tegenspelers van NAC, vooraf bestempeld als figuranten, deden in niets onder voor de duurbetaalde acteurs. Ze stalen misschien de show, maar niet de punten: 2-2.