Menu

Koppensnellen Ajax-NEC (6-0)

Het kat-en-muisspel tussen Ajax en NEC eindigde in een prachtige 6-0 zege voor de Amsterdammers. Knap, gezien de inspanning die dinsdag al tegen Inter was geleverd. Wat vond de vaderlandse pers van dit resultaat? Je leest het hier.

AD: Amsterdamse bluf terug in Arena

Door Rob Hartog

Het hoogstandje van Rafael van der Vaart was illustratief voor het superioriteitsgevoel bij Ajax. Kort voor het einde van Ajax-NEC (6-0) nam het talent een slordig aangespeelde bal op kniehoogte aan, hield die frivool driemaal hoog, waarna hij met het speeltuig demarreerde in de richting van het Nijmeegse strafschopgebied.

Telegraaf: Ajax koploper na winst op NEC

Ajax heeft zondag de koppositie in de eredivisie overgenomen van PSV. De Amsterdammers wonnen in de Arena simpel van NEC, 6-0. Mido scoorde twee keer. Ajax speelde op halve kracht na de Champions-Leaguewedstrijd van dinsdag tegen Inter. NEC kon de ploeg echter niet verrassen.


GPD:De oude Witschge leeft zelfs nog op bij zo veel moois
door André Hoogeboom

Ajax is in topvorm en bekroonde een week vol uitersten met een soevereine koppositie in de eredivisie. De 6-0-zege op NEC was er bovendien een om in te lijsten. Na een snelle 2-0 in de tweede helft kon Ajax zich zelfs bij vlagen galleryplay veroorloven.
Fraaie goals, mooie voetbalmomenten, drie ballen tegen paal en lat. Het werd een voetbalfeest voor een doorgaans kritisch thuispubliek, dat gisteren zelfs opveerde van plezier bij het zien van zoveel fraais.

Volkskrant: NEC letterlijk door de knieën voor Ajax
Van onze verslaggever Poul Annema

Met een goedkoop sinterklaas-geschenk had NEC genoegen genomen bij Ajax, maar in de glinstering van de Europa Cup-euforie die in de Amsterdam Arena heerst, zakte de bezoekende ploeg weg naar het bedroevende niveau dat geen enkel cadeau rechtvaardigt. Zes treffers kregen de Nijmegenaren uiteindelijk om de oren van een tegenstander die, eenmaal op toeren, met zijn drift en vaardigheid, hoogstandjes als wervende reclamefolders voor de eredivisie verspreidt.