Menu

Koppensnellen Ajax-NEC

Ajax overrompelde NEC met wervelend voetbal. Na een half uur spelen was het liefst 4-0. In de tweede helft werd nog een keer gescoord, Ajax won met 5-0. Behalve de enthousiaste Ajax-aanhang, zaten ook journalisten op de tribunes. Wat zij van de wedstrijd vonden lees je hier in een korte bloemlezing.

Algemeen Dagblad: Ajax swingend langs NEC Door Maarten Wijffels

En weer won Ajax een wedstrijd waarin de spelers zo scherp als scheermessen acteerden en het spelplezier uit hun acties straalde. Was het anderhalve week geleden FC Groningen dat zijn tanden stukbeet op het moreel van de Amsterdammers, gisteravond kreeg NEC er ongenadig van langs (5-0).

De Telegraaf: Ajax bindt publiek

Hoewel Ajax na de 4-0 legio kansen kreeg, hield de doeltreffendheid geen gelijke tred met het eerste half uur. Anders had de Amsterdamse ploeg wellicht de recordscore tegen NEC van 9-1 kunnen verbeteren. Het nam niet weg dat Ajax de ruim 30.000 toeschouwers bleef vermaken met aantrekkelijk aanvalsspel en hoogstandjes. Zo viel er geen onvertogen woord in de ArenA en bleef het publiek de mannen van Adriaanse massaal steunen. Tien minuten voor tijd mochten de aanwezigen eindelijk weer voluit juichen toen invaller Nikos Machlas de tweede strafschop voor Ajax benutte nadat Hatem Trabelsi was gevloerd: 5-0.

Volkskrant: Ajax in vertrouwde huisstijl naar soevereine positie

Op een avond die gereserveerd was voor de Europese elite liet Ajax een select gezelschap getrouwen proeven van verloren gewaande ingrediënten. Op basis van technisch vernuft en een vertrouwd tactisch concept verstevigde het elftal van Co Adriaanse woensdagavond de leidende positie in de eredivisie, waarbij de 5-0 score slechts een magere afspiegeling vormde van het optreden.

Trouw: Ajax mag weer gezien worden door Henk Hoijtink

Bevrijd ogenschijnlijk van ook de laatste ketenen zette Ajax gisteravond enkele ferme stappen voorwaarts. Na de talloze herschikkingen van trainer Adriaanse beleefden zijn spelers een zeer genoeglijke avond in hun voorlopig zo curieus gekantelde seizoen. Tegen het machteloze NEC werd alweer de negende overwinning op rij geboekt (5-0). Ajax verstevigde zijn koppositie en het toont zo langzamerhand zelfs trekken van een waardig leider, nu spelvreugde en geestdrift aan effectiviteit worden gekoppeld.

Parool: Ajax danst over het veld als in zijn beste dagen Door Dick Sintenie

Fris van de lever en met gevarieerd en soms oogstrelend voetbal ontdeed Ajax zich gisteravond van NEC (5-0). Het mooiste compliment kwam van de trainer van de tegenstander, oud-Ajacied Johan Neeskens: ''Ajax is op dit moment de best voetballende ploeg van Nederland.''