Menu

Koppensnellen Ajax-PSV (0-1)

De verrichtingen van Ajax worden in de media nauwlettend gevolgd. Hieronder een kort overzicht van verschenen verhalen naar aanleiding van de wedstrijd Ajax-PSV, die de de Amsterdammers met 1-0 verloren. Klik rechts op de links naar de kranten voor het complete artikel.

Parool: Ajax nog steeds vederlicht in voorhoede Door Dick Sintenie

In de race om de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van het Champions-Leaguetoernooi, is het ook voor Ajax zaak om weer eens te winnen. RKC en Roda JC, de volgende tegenstander van Ajax, liepen dit weekeinde in op de Amsterdammers. Het gaatje bedraagt slechts twee punten. Aanvoerder Tomás Galásek vatte de teneur kernachtig samen: ''Twee keer achter elkaar met 1-0 verliezen, dat is niet goed voor het zelfvertrouwen.''

AD: Titel PSV bijna binnen Door Christiaan Ruesink

Hoewel de PSV'ers na afloop in koor riepen dat Ajax meer had verdiend, zat een Amsterdamse zege er nooit in. Zeker niet nadat halverwege de eerste helft Van Bommel en Vogel kort met elkaar hadden gesproken en besloten de wedstrijd op slot te gooien. Het centrale duo op het middenveld nam in het veld het heft in handen en besliste eigenhandig dat er voorzichtiger gespeeld moest worden. De aanvalsdrift verdween. PSV hinkte niet meer op twee gedachten, maar speelde de wedstrijd zelfverzekerd uit. Zoals een aanstaande kampioen betaamt.

Volkskrant: PSV sprintend op weg naar Stadhuisplein Door Paul Onkenhout

Ajax - PSV was een oninteressante, langdradige voetbalwedstrijd met grote gevolgen. Ajax - PSV was ook een aanklacht tegen de eigen competitie, vanwege het doodse en schrale karakter van wat uit arren moede een topduel wordt genoemd.

Trouw: Onmachtig Ajax buigt weer voor onbekommerd PSV Door Henk Hoijtink

De club die zich in 2003 tot 's lands beste denkt te kunnen kronen -althans, de trainer denkt dat- heeft nog een zéér lange, ongewisse weg te gaan, in vele opzichten. Dat werd gistermiddag vooral aangetoond door de eigen, onmachtige spelers en op ingetogen wijze -meer was niet nodig- door het onbekommerde PSV.