Menu

Koppensnellen Ajax-PSV (1-3)

Ajax verloor zondagmiddag de brunchtopper tegen PSV met 1-3. In een zeer goed bezet stadion zagen de Ajax-fans hun ploeg in de eerste helft met de rug tegen de muur staan. In de tweede helft schakelde de trainer alsnog over op een systeem met vleugelaanvallers en werd PSV terug gedrukt. Maar tot een wending in de stand kwam dat niet. Wat vonden de mediavertegenwoordigers van de topper? Je leest het in een kleine bloemlezing.

AD:Ajax wankelt na topper Door Christiaan Ruesink

In een seizoen waarin het Nederlands voetbal ver is afgegleden, bood de fletse topper tussen PSV en Ajax (1-3) weinig hoop. Dat de kampioen uit Eindhoven opnieuw in de Arena de Amsterdammers wist te verslaan, was verdiend.

Telegraaf:PSV balt zijn vuist

Het machtsvertoon bleef gedurende 35 minuten onverminderd groot. Daarna sloop de slordigheid ook in het spel van PSV. Dat het zonder gevolgen bleef, zei veel over het erbarmelijke, initiatiefloze spel van Ajax. "We hebben het in balbezit heel slecht gedaan", erkende Adriaanse. Er veranderde pas iets in de tweede helft, toen hij teruggreep op een speelwijze met drie spitsen.

Trouw: Voorzichtige aansluiting PSV

Een curieuze openingsfase had gisteren grote gevolgen in de Arena, waar een opmerkelijke traditie in ere werd gehouden. Begin 1995 verloor PSV voor het laatst een competitieduel in Amsterdam. Van de zeven wedstrijden sindsdien werden er vijf gewonnen door PSV, dat de Johan Cruijff-schaal in de Arena ook nog eens twee keer ten koste van Ajax opeiste.

Eindhovens Dagblad: Arena gemaakt voor PSV Door Henk van Weert

Ook in het jaar van de neergang was de Amsterdam Arena voor PSV weer een podium van triomf en hoop. Ajax was gisteren kansloos tegen de landskampioen, 1-3. De Eindhovenaren klopten Ajax deze keer niet met spectaculair voetbal, zoals in het verleden, maar met voetbal waarin overleg en strijdlust de toon zetten. Behalve Ajax verloor ook het publiek. Ajax-PSV viel als kijkspel zwaar tegen.

Parool: Ze zijn er weer: de zakdoekjes Door Dick Sintenie

En wat nu? Tja, Adriaanse heeft het gevoel dat hij de zaak zelf wel vlot kan trekken. ''Want nog niet zo lang geleden haalden we met dezelfde groep wel de punten.'' En ja, hij onderkent dat het wel weer onrustig zal worden na de tweede nederlaag op rij, de vierde in de laatste zes wedstrijden (FC Kopenhagen meegerekend). ''Ik had het daarom ook liever anders gezien. Het enige dat ik moet doen, is zelf rustig blijven.''

Parool: Ibrahimovic heeft nog niets geleerd

Een krap half jaartje is natuurlijk te kort om die reputatie volledig waar te maken. Bovendien speelt Ibrahimovic voor het eerst in het buitenland. Hij is nog jong; pas in oktober werd hij twintig. Ook heeft het hem lang gekost om aan de trainingsintensiteit van Ajax te wennen. Zijn lichaam raakte aanvankelijk snel vermoeid. Het beste van Ibrahimovic moet dan ook nog komen, zegt hij. Om begrijpelijke redenen vraagt hij geduld.