Menu

Koppensnellen Ajax-PSV

De pers was na het Amsterdam Tournament lovend over de prestatie van Ajax. Zondag wonnen de Amsterdammers de tweede prijs van het nieuwe seizoen, de Johan Cruijff Schaal. Wat vond de pers van Ajax in die wedstrijd? Je leest het hier.

Telegraaf: Ajax pakt ook schaal

Ajax viert uitbundig feest na het winnen van de Johan Cruyff Schaal. Na een goede oefenserie met zeges op Celtic, Manchester United en Barcelona begon Ajax gisteren ook officieel goed aan het nieuwe voetbalseizoen. In de strijd om de trofee werd met 3-1 gewonnen van PSV.

Lees hele artikel >>

AD: Ajax vol zelfvertrouwen

Opnieuw liet Ajax in het tweede deel van een wedstrijd zien hoeveel beter het zich in een duel vast kan bijten dan vorig seizoen. Galásek, Maxwell, Mido, Van der Vaart, voor allen gold dat ze na een bleke eerste helft in de tweede doorgang scherper en doeltreffender voetbalden. Hoewel Ajax niet van stijl wisselde, veranderde Koeman in de tweede helft wel iets wat het spel van zijn ploeg in positieve zin beïnvloedde. Hij haalde Bergdolmo in de rust eruit en verving hem in het hart van de defensie door Pasanen. Prompt kreeg Koeman wat hij wilde: meer scherpte bij verdedigende acties en meer rust en overleg in de opbouw.

Lees hele artikel >>

Volkskrant: Ajax begint met voorsprong aan seizoen

Zij aan zij gaan Ajax en PSV dit seizoen op zoek naar de heilige graal, de landstitel. Het krachtsverschil tussen beide ploegen is gering, zo bleek gisteravond in de Amsterdam Arena waar het voetbalseizoen dankzij Brabantse demonstranten een karakteristieke start beleefde.

Lees hele artikel >>

Eindhovens Dagblad: PSV'ers kunnen Ajax niet bijbenen
Door Arjen Vos

PSV is in de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen door Ajax gewogen en te licht bevonden. De landskampioen toonde zich in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, gisteravond in de Amsterdam Arena, op alle fronten beter dan PSV. Ajax veroverde voor het eerst in de historie een Johan Cruijff Schaal en verdiende 'm ook ten volle: 3-1.

Lees hele artikel >>

www.psv.nl: PSV in matig openingsduel onderuit

...PSV heeft er zo te zien absoluut geen zin meer in en lijkt de beslissing de schaal in Amsterdam te laten al genomen te hebben. Als Galasek de derde Ajacied is die op de bon wordt geslingerd, komt Ramzi het veld in voor Bruggink. PSV dicteert nog wel de laatste tien minuten, maar maakt nimmer de indruk nog iets te willen forceren.

Lees hele artikel >>

Het Parool: Thuis in de zestien meter
Door Rim Voorhaar

Guus Hiddink kent nu ook het fenomeen uit de Arena. Het heeft ‘gogme’ en een ‘neusje voor de goal’. ‘Je weet van tevoren niet wat Rafael van der Vaart doet,’ zegt Hiddink over de schaduwspits die Ajax gisteren langs PSV schoot (3-1). Met als gevolg dat die vermaledijde Johan Cruijff-schaal eindelijk eens blijft staan waar hij hoort: in Amsterdam.

Lees hele artikel >>