Menu

Koppensnellen: Ajax-Roda 1-1

De eerste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen 2001-2002 speelde Ajax tegen Roda JC. Het resultaat was een teleurstellende 1-1. Behalve Ajaxfans zaten ook vertegenwoordigers van de diverse media op de tribunes. Wat zij van de wedstrijd vonden lees je in een kleine bloemlezing. De links aan de rechterkant van de pagina verwijzen je naar het hele artikel.

AD: Ajax is al in problemen Door Maarten Wijffels

Onder een regen van stenen, ijzeren staven en ander zwaar materieel eindigde gistermiddag de competitie-ouverture tussen Ajax en Roda JC. Ruim drie kwartier na het eerste puntenverlies van de Amsterdammers (1-1) verzamelden een paar 100 fans zich voor de hoofdingang van de Arena om hun woede te uiten over het teleurstellende optreden van hun ploeg.

Telegraaf: Ajax geen steek verder

De glijvlucht van de Amsterdamse voetbaltrots blijkt nog steeds niet voltooid. Het spel van de ploeg van trainer Co Adriaanse biedt geen enkel perspectief op betere tijden.

Volkskrant: Wie kampioen wil worden, moet thuis winnen Door Willem Vissers

Wie kampioen wil worden, en dat wil Ajax weer eens, moet thuis winnen. Aldus luidde de constatering van trainer Adriaanse nadat al in de eerste wedstrijd van de competitie averij was opgelopen. In een afzichtelijk duel met Roda JC moest de thuisclub in de slotfase zelfs op jacht naar de gelijkmaker, die ook viel: 1-1.

Trouw: Adriaanse roept onheil over zich af door Henk Hoijtink

Niemand hoefde Morten Olsen begin december 1998 in het noorden van Portugal te vertellen dat zijn dagen als trainer van Ajax waren geteld. Bij het bezoek aan FC Porto, dat Ajax kansloos uitschakelde in de Champions League, werd zijn ploeg vergezeld door het lagere echelon van het toenmalige bestuur. De relatief naamloze blazers negeerden Olsen drie dagen lang.