Menu

Koppensnellen Ajax-Rosenborg (1-1)

Ajax stelde teleur in eigen huis door gelijk te spelen tegen Rosenborg. Van te voren had trainer Ronald Koeman gezegd dat alle drie de thuiswedstrijden gewonnen moesten worden. Dan was Ajax goed op weg. Dinsdagavond stapte Ajax echter naar achteren in plaats van naar voren. Wat vond de vaderlandse pers van de wedstrijd? Je leest het hier.

Volkskrant: Ajax verbleekt tegen zwakste broeder uit poule

Van onze verslaggever Paul Onkenhout

Met een zwaktebod dat de technische staf en de directie te denken zal geven, vervolgde Ajax gisteren het gevecht om het bestaan in de hoogste Europese klasse. Door een gelijkspel tegen Rosenborg Ballklub, de zwakste opponent in groep D, werd het zicht op de tweede ronde danig vertroebeld.


Telegraaf: Bittere tegenvaller

Door Valentijn Driessen

Zo dichtbij een zekere plaats in de UEFA Cup en plots zo ver weg van de tweede ronde van de Champions League. Het verschil tussen een 1-0 overwinning of een 1-1 van Ajax tegen Rosenborg BK. Door geen grotere voorsprong te nemen kregen de Ajacieden in de slotfase van het vierde duel in de Champions League het deksel op de neus. Lang leek de landskampioen tegen de machteloze Noren op een 1-0 zege af te stevenen

AD:Anticlimax in Arena

Door Maarten Wijffels

De derde wedstrijd die Ajax onder Ronald Koeman per se moest winnen, eindigde onverwacht in een enorme deceptie. Tot zeven minuten voor tijd leidde de club in het Champions-Leagueduel met Rosenborg. Toen sloeg de Noorse kampioen uit een strafschop vernietigend toe: 1-1.