Menu

Koppensnellen Ajax-Sparta (3-0)

Ajax speelde tegen Sparta opnieuw anders dan anders. Met Wamberto en Van der Meyde komende vanaf de flanken van het middenveld. Sparta raakte het spoor al snel bijster en Ajax kwam op een 3-0 voorsprong. Bij die stand bleef het. Wat vond de Nederlandse pers van de 100e ontmoeting tussen Ajax en Sparta, die de 1000e Eredivisie-zege opleverde?

Telegraaf: Ajax-jubileum zonder glans

De duizendste zege sinds de invoering van het betaalde voetbal en na ruim een jaar weer eens aan de leiding van de KPN Eredivisie. Nee, toch gingen de ruim 32.000 toeschouwers in de Amsterdam ArenA niet uit hun dak. Slechts een beschaafd applaus klonk op na de terechte 3-0 overwinning van Ajax tegen Sparta. Het publiek heeft het huidige Ajax nog niet in de armen gesloten. Daarvoor liggen de amusementscijfers te laag.

Volkskrant: Ajax gaat keurig meedoen om tweede plaats Door Willem Vissers

Wetende dat PSV de ene na de andere wedstrijd verliest én wetende dat in Nederland de kampioen al twintig jaar Ajax, Feyenoord of PSV heet, wordt de volgende vraag steeds actueler: ontwikkelt Ajax zich tot een serieuze kandidaat voor de landstitel?

AD: Terug met gemengde gevoelens Door Christiaan Ruesink

- Ajax-Sparta (3-0) was vooral de wedstrijd van de symboliek. De thuisploeg behaalde zijn 1000ste zege in het betaald voetbal. De elftallen van toen en nu sloegen na afloop de armen gebroederlijk in elkaar en poseerden voor de fotografen.

Trouw:Sikkeneurig ondanks mijlpaal Door Rob Pietersen

Ajax hoefde na de pauze, met een 3-0 voorsprong tegen het weerloze Sparta, het publiek niet meer te vermaken. En dus vermaakten de fans zichzelf. Met leuke liedjes.

Rotterdams Dagblad:Sparta: geen punten, wel wijzer van Ajax Door Marcel van der Kraan

Ajax-Sparta was een wedstrijd met een verleden. Eentje waarbij de geschiedenis in geen geval mocht worden herhaald. Een half jaar geleden nog vlogen bij Frank Kooiman de doelpunten als kogels uit een machinegeweer om de oren. Gisteren stopte de teller bij drie (3-0) en daar waren de meeste Spartanen best blij om.