Menu

Koppensnellen Ajax-Utrecht 2-0 (2-0)

AD: Champions League nieuw doel

Door Rob Hartog

Op het veld maakte Ajax alleen in de eerste helft aanspraak op een plek in het elitetoernooi van Europa. In die fase overklaste Ajax het omhoog gevallen FC Utrecht, dat na een goede reeks a lopzichtig flirtte met Europees voetbal. Pasanen maakte met een kopbal en Galasek met een droge knal van ver buiten het strafschopgebied al binnen een kwartier een einde aan alle opgeklopte illusies van FC Utrecht.

Website Algemeen Dagblad Telegraaf: Ajax verstevigt derde plaats

AMSTERDAM - Ajax heeft de derde plaats in de eredivisie verstevigd. Na de nederlaag van concurrent Vitesse bij Twente won de ploeg zelf zondag met 2-0 van FC Utrecht. Daardoor staan de Amsterdammers nu vijf punten los van Vitesse.

Website Telegraaf UN: Serie FC Utrecht begint én eindigt tegen Ajax

AMSTERDAM – FC Utrecht is weer terug op aarde. Na zes competitie-overwinningen en één remise (NEC) leed de formatie van Frans Adelaar zondag bij Ajax (2-0) een nederlaag. Het laatste verlies dateerde alweer van 17 november van het vorige jaar toen Roda JC in Kerkrade (2-1) te sterk was.

Website Utrechts Nieuwsblad Derde plaats steviger in handen Ajax

De enige die na rust nog echt indruk maakte in de Arena was een Amsterdamse ballenjongen. De manier waarop hij tijdens het duel nonchalant een balletje hooghield, was leuker om naar te kijken dan het vertoonde spel van beide ploegen. Helaas voor hem zal dat het merendeel van de ruim dertigduizend toeschouwers ontgaan zijn.

Website Het Parool