Menu

Koppensnellen: Ajax-Vitesse (5-1)

Een fel en agressief Ajax heroverde woensdagavond de eerste plaats in de KPN Eredivisie. Door een prachtige 5-1 zege op Vitesse en het verlies van Feyenoord kon het al niet meer stuk in Amsterdam. Maar omdat het Ajax-talent Rafael van der Vaart ook nog drie keer wist te scoren was het feest compleet. Vonden de media het ook een feest in de Arena te zijn of plaatsten zij kritische kanttekeningen bij het optreden van de Amsterdammers? Je lees het in een kleine bloemlezing.

AD: Ruime zege geeft Ajax rust Door Maarten Wijffels

Met vier doelpunten in het eerste halfuur was Ajax - Vitesse voor de neutrale toeschouwer een aangenaam kijkspel. De ijzersterk spelende Van der Vaart nam Ajax met twee vroege treffers bij de hand, waarna O'Brien, Wamberto en opnieuw Van der Vaart de score verder uitbouwden. Tussendoor scoorde Claessens voor de bezoekers, bij wie het doorschuiven van assistent-trainer Edward Sturing naar de positie van hoofdtrainer nu al tot mislukken is gedoemd.

Telegraaf: Ajax grijpt de macht

Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Maar voorlopig gaat het er wel weer een beetje op lijken bij Ajax. Vitesse, traditioneel een moeilijke tegenstander voor de Amsterdammers, moest na vier onderlinge zeges op rij het hoofd buigen. En goed ook. De Arnhemmers waren kansloos tegen Ajax, dat aan de hand van Ronald Koeman en Ruud Krol eindelijk weer een gezonde blos op de wangen krijgt.

Volkskrant: Ajax laat zich meeslepen op golf van euforie Door Paul Onkenhout

Drie weken na het ontslag van Co Adriaanse liet Ajax zich meeslepen op een golf van euforie, op een avond die een extra impuls kreeg door de spectaculaire nederlaag van Feyenoord. De bekendmaking van de uitslag in Enschede viel samen met het derde doelpunt van Van der Vaart.

Vitesse buigt voor oude baas en nieuwe koploper Door Henk Hoijtink

Uitgedaagd en geprikkeld door zijn nieuwe trainer Ronald Koeman zette Ajax gisteravond een stapje voorwaarts en pardoes nam het daardoor de koppositie in. De dank ging niet alleen uit naar Feyenoord, maar ook naar het in de Arena diep buigende Vitesse.

Met sprekende cijfers, 5-1, versloeg Ajax de ploeg waarvan het nota bene de vier voorgaande onderlinge ontmoetingen had verloren - de ploeg ook die de afgelopen twee jaar onder handen werd genomen door de onlangs in Amsterdam neergestreken Koeman

De Gelderlander: Ajax drukt Vitesse richting crisis Door Gerard Borgman

Als trainer van Vitesse won Ronald Koeman telkens van Ajax. Vier keer op rij. Gisteren waren de zaakjes omgedraaid. De nieuwe coach van Ajax greep de koppositie, nadat Vitesse richting een sportieve crisis was gespeeld: 5-1.

Bijna twee jaar werkten ze nauw samen in Arnhem. Gisteren zaten ze voor het eerst als hoofdverantwoordelijken tegenover elkaar op de spelersbanken in de Arena. Ronald Koeman en Edward Sturing. Op de avond van de grote tegenstrijdigheid. Koeman weet dat hij met twee zeges en een remise een goede start heeft gemaakt bij Ajax. En op Sturing wacht de loodzware taak Vitesse te behoeden voor een sportieve crisis.