Menu

Koppensnellen Ajax-Willem II 1-1

De Telegraaf: Ajax blijft kwetsbaar

door Valentijn Driessen

AMSTERDAM - Hielden de 33.000 opgegeven bezoekers de stoeltjes in de Amsterdam ArenA eindelijk ècht warm, viel er nauwelijks een onvertogen woord over de grasmat; laat Ajax het onverwacht afweten. Hoewel de schade achteraf meeviel met een punt tegen Willem II (1-1) en fors verlies (3-0) van concurrent Vitesse bij RKC Waalwijk, waardoor de derde plaats in de KPN Eredivisie, die recht geeft of de voorronde van de Champions League, angstig dichtbij komt.

Echter, de ploeg van Co Adriaanse mocht de handen dichtknijpen met de puntendeling. Zonder overdrijven, het Willem II van ex-Ajax-trainer Hans Westerhof hielp zeker zeven 100% kansen om zeep. "Dat doelman Fred Grim werd verkozen tot beste speler aan Ajax-kant vertelt het verhaal van de wedstrijd", aldus Westerhof.

Website De Telegraaf Brabants Dagblad: Willem II is met opbouw nieuw team verder dan Ajax

door Wilber Hack

AMSTERDAM - Ajax en Willem II hebben met elkaar gemeen dat beide clubs na succesvolle jaren een nieuwe ploeg aan het formeren zijn. Dat het Tilburgse geraamte steviger is dan het Amsterdamse karkas luidt de belangrijkste conclusie na het 1-1 gelijke spel gistermiddag in de ArenA.

Willem II troefde Ajax op een verrassend goed bespeelbare grasmat op twee punten af. De Tilburgse club bleek over betere vleugels te beschikken en ook over een uitgebalanceerder middenveld. Daar won het de slag, in de ruimte die Ajax-trainer Co Adriaanse er noodgedwongen moet laten.

Website Brabants Dagblad Volkskrant: Ajax is te zuinig bij zijn herstelwerkzaamheden

door Willem Vissers

Zolang Ajax afhankelijk is van vleugelverdedigers als De Cler en Kanu, is de terugkeer aan de top ver weg. Bijna achteloos dartelde Willem II gisteren door de Amsterdamse defensie, waarbij het verzuimde Ajax te deklasseren. Daarom werd het op een zowaar bespeelbare Arena-mat 1-1.

Adriaanse, die zich terdege bewust is van de zwakte op de vleugels, zei na de wedstrijd waarin Kanu en De Cler aan alle kanten voorbij waren gelopen: 'De verdedigers die ik zou willen hebben, zijn niet te koop.' Directeur Van Eijden formuleerde het iets anders: 'Adriaanse heeft nog niet aangegeven wie hij wil kopen.'

Website De Volkskrant Het Parool: Ajax snakt naar nieuwe verdedigers

door Remco Stunnenberg

Ajax leek de afgelopen weken langzaam maar zeker progressie te boeken. Maar juist op het moment dat de Amsterdammers een gat konden slaan met naaste concurrent Vitesse, vervielen ze gisteren tegen Willem II in oude fouten. Dankzij een eigen doelpunt van Willem II en uitstekend keeperswerk van Fred Grim, kon Ajax uiteindelijk nog opgelucht ademhalen (1-1).

Zou het aan het veld liggen? Eindelijk viel er eens helemaal niets negatiefs over de grasmat te vermelden, en prompt ging het mis met Ajax, terwijl het team van Co Adriaanse de laatste weken voor de winterstop en ook de beide duels erna juist de stijgende lijn te pakken leek te hebben. Zeker in de eerste helft van het duel met Willem II leek het spel nergens naar. Vanaf de tribunes werd niet voor niets om voetbal geschreeuwd.

Het Parool