Menu

Koppensnellen: Ajax-Willem II (4-1)

Ajax revancheerde zich zondagmiddag voor de 5-1 nederlaag die de ploeg afgelopen woensdag opliep in Heerenveen. In de eigen Arena versloeg Ajax Willem II met 4-1. Dat zagen 31.000 fans en vertegenwoordigers van de media. Wat zij van de wedstrijd vonden lees je in een korte bloemlezing.

AD: Ajax toont veerkracht Door Christiaan Ruesink

De wijze waarop Ajax zich gisteren tegen Willem II (4-1) herstelde van de midweekse nederlaag tegen Heerenveen (5-1), vertelde veel over de groei die het elftal heeft doorgemaakt. Een belangrijk gegeven voor trainer Co Adriaanse op weg naar het kampioenschap van Nederland.

Telegraaf: Ajax haalt opgelucht adem: 4-1 Aan de hand van Wamberto liep Ajax uit naar een ruime 4-1 overwinning. De Braziliaan wervelde en slalomde, was kortom ongrijpbaar, en legde in de 72e minuut de bal op het hoofd van John O' Brien. De stille Amerikaanse kracht van Ajax kopte, door niemand gehinderd, de bal schitterend in de kruising. Tien minuten voor tijd pikte invaller Nikos Machlas - flitsende voetbeweging Andy van der Meyde - De complimenten dit prille seizoen waren tot dusverre vaak voor Willem II. De ploeg van Hans Westerhof, ex-Ajax, speelde verzorgd, aanvallend voetbal en altijd met drie spitsen. Veelbelovend en pikant met Ajax-Willem II voor de boeg. In Amsterdam bakte Willem II er gisteren bar weinig van hoewel Westerhof drie spitsen de ArenA instuurde, maar degene die iedereen vooraf angst inboezemde, bleef 90 minuten vastgenageld op een stoel naast het veld zitten. De reserve Mariano Bombarda zag zijn ploeggenoten van Willem II kansloos met 4-1 naar huis gespeeld worden.

Trouw:Ajax neemt revanche op zichzelf in test-case Door Oscar Borghardt

Het heeft er alle schijn van dat de afstraffing die Ajax in Heerenveen incasseerde een incident is geweest. De Amsterdammers revancheerden zich voor eigen publiek door Willem II met 4-1 te kloppen.

Website Willem II: Ajax te sterk voor Willem II

Willem II leed in Amsterdam tegen Ajax een verdiende 4-1 nederlaag. Coach Westerhof had voor deze gelegenheid verdediger Janssens en spits Bombarda om tactische redenen buiten de ploeg gelaten. Shoukov en Mariana waren de vervangers. Behoudens bij het tegendoelpunt van Tom Caluwé en nog een enkele gevaarlijke actie heeft Ajax-doelman Grim zich gedurende deze wedstrijd geen zorgen hoeven maken.