Menu

Koppensnellen Ajax-Willem II

Ajax speelde zondag een saaie thuiswedstrijd tegen Willem II, maar pakte met de 3-0 zege wel de drie punten die de ploeg weer aan de leiding bracht. Wat schreven de aanwezige 'heren media' over dit duel?

Volkskrant: Koeman als improvisator onomstreden
Door Paul Onkenhout

Ronald Koeman heeft de regie dit seizoen stevig in handen, als coach die improviseert en schuift zoals weinig anderen. Zijn wisselbeleid is op zijn minst opvallend te noemen, en op zijn best opzienbarend. Talloze spelers worden heen en weer geslingerd tussen het veld en de reservebank of, in het ergste geval, de tribune.

Lees meer >>

AD: Mat Ajax sleept zich naar zege op Willem II
Door Maarten Wijffels

Zo kon het dat Ajax en Willem II op een stralende dag tegen een somber decor een treurspel afleverden. De regelmatige zege brengt de thuisclub na het puntenverlies van PSV opnieuw alleen aan kop. Het was samen met de terugkeer in het basiselftal van de scorende Rafael van der Vaart voor Ajax het enige lichtpunt op een verder snel te vergeten middag.

Lees meer >>

Parool: Sikora zoekt het in zinloze meters
Door Jop van Kempen

Nee, de overstap van Vitesse naar Ajax kende voor Sikora (24) tot op heden nog maar weinig hoogtepunten. Op veel meer moois dan het doelpunt tegen Manchester United, in een vriendschappelijke wedstrijd van het Amsterdam Tournament, heeft Sikora zich dit seizoen nog niet laten betrappen. Of het moeten de drie assists tegen FC Groningen zijn, nu ruim twee maanden geleden.

Lees meer >>