Menu

Koppensnellen Ajax-Zwolle

Ajax won zaterdagavond in een niet al te beste wedstrijd van Zwolle. Publiekslieveling Litmanen maakte zijn rentree, spits Mido was buiten de selectie gelaten. De schrijvende pers richtte zijn aandacht meer op de gebeurtenissen rondom deze twee spelers dan op de wedstrijd zelf.

Algemeen Dagblad: Terugkeer Litmanen met allure
Door Maarten Wijffels

Litmanen vond het weerzien met het Ajax-publiek `een mooie ervaring', maar echt kunnen genieten had hij niet. Daarvoor verliep met name zijn warming-up `te rommelig'. Als voetballer voor wie de de opwarmfase een aaneenschakeling van vaste rituelen is, had hij zich onwennig gevoeld. ,,Normaal bouw ik mijn warming-up zo op dat er aan het eind tijd overblijft om vier, vijf ballen vanaf 16 meter af te ronden. Pas als dat is gebeurd voel ik me klaar voor de wedstrijd. Nu zei iemand ineens dat we naar binnen moesten. Veel te vroeg voor mijn gevoel. Ik heb nog snel twee ballen op doel kunnen trappen, maar de volgende keer moet het anders.''

Lees meer >>


Telegraaf: Ajax niet doelgericht

Beroofd van z'n doelpuntenmaker kreeg Ajax het FC Zwolle van voormalig assistent in de ArenA, Peter Boeve, op bezoek. Alles stond in het teken van de rentree van Jari Litmanen. Vooraf, tijdens en na het treffen raakten de ruim 49.000 toeschouwers niet uitgepraat, uitgeroepen of uitgezongen over de Fin, waar Hossam door hetzelfde publiek te verstaan werd gegeven dat hij zo snel mogelijk moest 'oprotten'. Litmanen maakte een bevredigende, nagenoeg foutloze terugkeer, toonde zich een regelaar, een patron, maar geen doelpuntenmaker, hoewel hij tweemaal dichtbij z'n 127e treffer voor Ajax was.

Lees meer >>


Volkskrant: Koeman toont geen erbarmen met opstandige solist Mido
Door Paul Onkenhout

Een geestig element bevatte de 'afscheidsrede' van Mido wel. Hij wenste Ajax veel succes en voorspelde dat de ploeg het nog ver zou gaan schoppen. De stelligheid waarmee hij beweerde dat hij Ajax in december zal verlaten, voedde het gerucht dat Mido en zijn zaakwaarnemers al overeenstemming zouden hebben bereikt met een andere club.

Lees meer >>