Menu

Koppensnellen: Amstel Cup-finale

Wat een fantastische Amstel Cup-finale! Cup-finales kunnen dus ook in Nederland spannend en aantrekkelijk zijn. Naast deze constatering richtte de media zich vooral op het buitenspeldoelpunt van Wamberto. Maar was de strafschop van Utrecht nou echt terecht. Oordeel zelf en lees de meningen in de verschillende kranten.

De Volkskrant: 'Ajax dankt arbiter, FC Utrecht huilt'
Door Willem Vissers.

De zinderende ontknoping van de bekerfinale dompelde De Kuip onder in een zee van emoties. FC Utrecht voelde zich bestolen en huilde tranen van verdriet. Ajax aanvaardde de hulp van de spelleiding in dank en won een week na het landskampioenschap ook de KNVB-beker, met 3-2 na verlenging.

De Volkskrant: 'Ibrahimovic kan meer dan Appie Happie'
Door Charles Bromet

Waarom wil niemand Zlatan Ibrahimovic nou begrijpen? In zijn eerste seizoen bij Ajax heeft hij 'de dubbel' gewonnen. Landskampioenschap én beker. Kan het mooier, vraagt hij zichzelf hardop af. Maar hoe zat het ook alweer met zijn eigen prestaties. Slechts zes doelpunten in de competitie, veel hoon, weinig spelvreugde. 'Ik heb hier veel geleerd en een hoop plezier gehad.'.

De Telegraaf: 'Ajax pakt dubbel'

Ajax heeft zondagavond voor de vijftiende keer in de clubhistorie de nationale beker gewonnen. De landskampioen klopte in een sfeervolle Rotterdamse Kuip FC Utrecht met 3-2. Het winnende doelpunt van Ibrahimovic viel pas in de derde minuut van de verlenging.

Trouw: 'Ouderwetse dosis geluk voor Ajax'
Door Rob Pietersen

Zlatan Ibrahimovic was vorige week de ongelukkigste kampioen van Nederland. De Zweedse aanvaller voelt zich bij Ajax onbegrepen en onbemind. Vooral bij de fans. Dat zal nu wel veranderen. Hij was gisteren na afloop het middelpunt van de Amsterdamse feestvreugde. Ajax won dankzij zijn treffer de 'dubbel'.

AD: 'Ajax wint dubbel na blunder van grensrechter Kloeg'
Door Rob Hartog

De scheidsrechters hebben zich onlangs voorgenomen volgend seizoen met zalvende woorden meer begrip voor hun werk te kweken bij spelers en trainers. Ze doen er goed aan bij dat charme-offensief voorlopig de Galgenwaard met een grote boog te mijden.