Menu

Koppensnellen Amsterdam Tournament

Dankzij een goal van Wamberto in de laatste minuut van het Sony Amsterdam Tournament, trok Ajax de toernooizege naar zich toe. Internazionale werd zondag met 3-0 verslagen, vrijdagavond werd er tegen Liverpool niet gescoord. Het bleef 0-0. Ajax speelde goed voetbal en de winst is goed voor het zelfvertrouwen. Wat de aanwezige pers vond van de vertoonde kunsten lees je hieronder.

Parool: Zaak-Trabelsi werpt schaduw over succes van Ajax
Door Dick Sintenie en Jop van Kempen

Ajax speelde een helft lang in de aanvallende stijl die Koeman dit seizoen voor ogen heeft. De rol van aanvallende vleugelverdediger is met name Trabelsi op het lijf geschreven. Zijn vertrek zou voor Koeman en Ajax een serieuze aderlating zijn. Al beweerde Koeman dat de nieuwe aanwinst Zdenek Grygera die rol ook aankan.

Lees meer >>


www.vi.nl: Ajax swingt, verslaat Inter en wint eigen toernooi

Liefst 139 minuten lang moest de Arena wachten op de eerste Ajax-treffer van het seizoen. Kansen waren er te over, want de Amsterdammers swingden eindelijk weer eens. De zege op Inter (3-0) was dan ook zeker verdiend, en op de valreep zelfs nog voldoende voor toernooi-winst.

Lees meer >>


Telegraaf: Ajax prolongeert titel Amsterdam Tournament

Ajax speelde zondag tegen Internazionale een puike wedstrijd. Het spel van Ajax was bij vlagen opwindend - vooral de technische hoogstandjes van Rafael van der Vaart, Maxwell en Steven Pienaar waren een lust voor het oog. Voor rust bleef de doeltreffendheid echter uit. Van der Vaart was tegen de Italiaanse nummer twee in kansrijke situaties soms te zelfzuchtig. In de achttiende minuut schoot hij, vanuit een moeilijke hoek, hard naast, terwijl zowel Wesley Sonck als Wesley Sneijder er beter voor stonden.

Lees meer >>