Menu

Koppensnellen: Apollon-Ajax (0-3)

Slechts 90 Ajax-supporters waren de club achterna gereisd naar Cyprus. Ook de nationale pers was maar mondjesmaat vertegenwoordigd. Hieronder volgen de verhalen uit de kranten van vrijdag 28 september naar aanleiding van de 3-0 overwinning van Ajax.

AD:Ajax efficiënt verder Door Maarten Wijffels

Tegen het naargeestige decor van een bijna leeg stadion heeft Ajax zich gisteravond in een grimmig duel geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Cup. Domper op de regelmatige 3-0 zege op het Cypriotische Apollon Limassol was de blessure van Ahmed Hossam, bijgenaamd 'Mido'. De Egyptenaar verdween nog voor rust van het veld met een hersenschudding.

Telegraaf: Van der Vaart wijst Ajax wederom de weg Door Valentijn Driessen

Nadat Fred Grim en de lat Ajax in het eerste half uur behoedden voor een achterstand tegen Apollon Limassol, maakt Rafael van der Vaart (wie anders?) een einde aan alle onzekerheid omtrent het behalen van de tweede ronde van de UEFA Cup. Op aangeven van Nikos Machlas passeerde de middenvelder simpel doelman Sovronis Avgusti: 0-1. In de tweede helft brachten Zlatan Ibrahimovic en Wamberto de eindstand op 0-3. Met de 2-0 zege een week eerder in de Amsterdam ArenA bleek er voor Ajax dus geen vuiltje aan de lucht op Cyprus.

Parool: Machlas kan niet lachen om succes Ajax Door Dick Sintenie

Nikos Machlas stapte gisteravond grijnzend door de catacomben van het GSP-stadion in Nicosia. Na de 3-0 overwinning van Ajax op Apollon Limassol was daar ook wel reden toe. Maar achter de lach van Machlas schuilde ook behoorlijk wat ergernis en frustratie.