Menu

Koppensnellen Arsenal - Ajax (1-1)

Verrast. Zo was de gemoedstoestand van de vaderlandse pers te noemen na afloop van de prima prestatie van Ajax op Highbury. Arsenal was op 1-1 gehouden. Wat er deze woensdag in de kranten verscheen, lees je hier onder.

Volkskrant: Ajax houdt ook grootmacht Arsenal in toom

Door Willem Vissers

De jeugd van Ajax morrelt aan de deur die toegang verschaft tot Europese glorie. Na een geslaagd optreden in stadion Mestalla van Valencia, eind vorig jaar, hield Ajax in Londen ook Arsenal in toom, een andere grootmacht van het hedendaagse voetbal: weer was de uitslag 1-1. Het oproer kraait in de voetbalpaleizen.

GPD: Ajax internationaal al volwassen

Door Andre Hoogeboom

De wedstrijd werd met enige angst tegemoet gezien. Een afstraffing, waarmee Arsenal eerder PSV vernederde, zou een streep door de ontwikkeling van Ajax betekenen. Maar zoals eigenlijk al dit hele seizoen hielden de Amsterdammers stoer stand. De 1-1 in Londen was opnieuw een bevestiging dat Ajax het helemaal niet zo gek doet in Europa.

Viplanet: Jonkies houden Ajax in Londen overeind

Met de jonkies in een hoofdrol - vooral Steven Pienaar speelde subliem - bleef Ajax bij Arsenal vrij gemakkelijk overeind. De Londense storm was na rust bij vlagen hevig, maar het zwaarbevochten punt kwam voor de Amsterdammers nooit écht in gevaar: 1-1.


GPD: Pienaar steelt show op Highbury

Door Peter van Duyl

Ajax begon zijn Europese seizoen zo groen als gras, maar de Amsterdammers krijgen steeds meer inzicht in het wetboek van het internationale voetbal. Tegen het ongenaakbaar geachte Arsenal gaf niemand een cent voor de kansen van de Nederlandse kampioen. Toch kaapte Ajax gisteren brutaal een punt weg uit Londen: 1-1.


Parool: Ajax is nog tot meer in staat
DICK SINTENIE

LONDEN - Als Arsenal favoriet is om dit jaar de Champions League te winnen, mag Ajax een outsider worden genoemd. Het is een boude stelling, maar wie de Amsterdammers gisteravond op Highbury aan het werk zag tegen de Engelse kampioen (1-1), kan niet anders dan onder de indruk zijn geraakt.