Menu

Koppensnellen AS Roma - Ajax (1-1)

Ajax kende een droomstart in Rome doordat Andy van der Meyde binnen een minuut een fantastische goal maakte. Daarna werd het moeilijker voor de Amsterdammers, want Roma kwam terug. Maar opnieuw bleef de jonge ploeg in een heksenketel overeind. Wat het Nederlandse journaille van het duel en de plaatsing voor de kwartfinale vindt, lees je hier.

GPD: Ajax overleeft pijnbank in Rome
door Andre Hoogeboom

Dat Ajax gisteren door het oog van de naald kroop deed er niet meer toe. De ploeg streed meer met het hart dan met het hoofd, lag grote fases van de strijd op de pijnbank, maar overleefde puur op wilskracht. Ook dat is een gewonnen kwaliteit, bijgebracht door een trainer die als geen ander de wetten van het topvoetbal kent.


Lees meer>>


Volkskrant: Ajax keert in Rome duistere jaren de rug toe
Van onze verslaggever Paul Onkenhout

Op bijna slinkse wijze gaf Ajax gisteren in Rome een aanzet tot een nacht van vreugde en verwondering. De duistere jaren werden afgesloten met een degelijke prestatie, die Ajax terugbracht naar het terrein waar zo lang naar is verlangd: de hoogste regionen van de Champions League.

Lees meer>>

Vi: Piepjong Ajax haalt de beste acht van Europa

De tweede ronde halen was al prachtig, vonden ze in Amsterdam. Maar met een plaatsje bij de beste acht van Europa, door ongeslagen te blijven tegen Valencia, Arsenal en AS Roma, bereikte Ajax het onmogelijke. In de Italiaanse hoofdstad werd het 1-1. Daar viel niet alleen niets op af te dingen, maar dat was bovendien ruim voldoende.

Lees meer>>

Parool: Succes in Rome, opmars begon in Londen
DICK SINTENIE

Het voorgekookte toernooi om de Champions League raakte deze week in de tweede pouleronde twee van de drie verrassingen kwijt: FC Basel en Lokomotiv Moskou. Tussen de acht overgebleven grootmachten bevindt zich nog een club waarmee tot voor kort niemand serieus rekening hield: Ajax, dat de laatste jaren alleen in naam tot de Europese elite werd gerekend.

Lees meer >>

GPD:'Nu eerst Barça en Manchester in de finale'
door Peter van Duyl

De vreugde van de aanhang werd in Rome alleen overtroffen door die van de Ajax-spelers zelf. De Amsterdammers leverden gisteren een bijzondere prestatie. Aan de vooravond van dit voetbaljaar liet Koeman nog optekenen dat hij in de Champions League niet wilde afgaan. Nu Ajax, door in een paar maanden ploegen als Arsenal, AS Roma en Valencia te weerstaan, weer in het centrum van het Europese topvoetbal terecht is gekomen, acht de oefenmeester niets meer onmogelijk. "Ik heb steeds meer het gevoel dat we een elftal hebben waarvan moeilijk te winnen is."

Lees >>