Menu

Koppensnellen Auxerre - Ajax (3-1)

Ajax verloor donderdagavond met 3-1 van Auxerre. Dat was een te groot verlies om door te gaan in de UEFA Cup en dat is pijnlijk voor de Amsterdammers, want de hoop was er dat de matige resultaten in de competitie naar de achtergrond zouden worden gedreven door een goede presetatie in Frankrijk. Zover kwam het niet. De analyses van de vaderlandse pers zijn hier te lezen.

AD:Seizoen definitief mislukt na uitschakeling in Auxerre
Afgang voor Ajax compleet

Het mislukte seizoen van Ajax werd gisteravond gesymboliseerd in één wedstrijd. Het duel bij AJ Auxerre was een barre overlevingstocht die ontluisterend afliep. Invaller Lionel Mathis kopte in de slotfase raak uit een corner, waardoor Ajax struikelde in het UEFA Cup-toernooi: 3-1.

Lees meer >>

Telegraaf: Drama Ajax
door Yoeri van den Busken

Het was misschien wel de laatste reddingsboei die in het woelige water dreef. Sinds jaar en dag wordt de Amstel Cup immers beschouwd als een troostprijs en in de Nederlandse competitie is de tweede plaats het hoogst haalbare. Bleef over de UEFA Cup. Een lange wandeling in dat toernooi had dit seizoen nog wat kleur kunnen geven, maar Ajax sneuvelde gisteravond op een manier die het zelfvertrouwen nog verder zal aanvreten. De return tegen Auxerre duurde vijf minuten te lang: 3-1.

Lees meer >>

Volkskrant:Ajax nu zelfs voor Europese subtop te klein
door Willem Vissers

Diep in de Franse provincie kreeg de totale ontluistering van Ajax gestalte. Fijn keeperswerk van Stekelenburg en een prachtig doelpunt van Babel hielden de schijn lange tijd op, maar vijf minuten voor tijd kopte invaller Mathis de fatale 3-1 binnen, die de thuiszege (1-0) tegen Auxerre zonder waarde maakte.

Lees meer >>

GPD:Roemloos afscheid van Ajax
door André Hoogeboom

Ajax had ook nergens recht op. Het team werd door een gepassioneerde Franse provincieploeg volledig onder de voet gelopen en had slechts een klein kwartier greep op de gebeurtenissen, na de 1-1 van talent Babel. Die betrekkelijke rust was slechts een adempauze in de storm die Auxerre had ontketend. De Fransen pakten na rust de draad weer zo sterk op, dat Ajax elk recht op het behalen van de volgende ronde verspeelde. De 2-1 van Cheyrou viel al in de 55e minuut en dat was te vroeg om de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen.

Lees meer>>

GPD:Positie Koeman onhoudbaar bij Ajax
Door André Hoogeboom

De positie van Ronald Koeman als hoofdtrainer van Ajax lijkt onhoudbaar geworden. Directeur Arie van Eijden zei gisteravond na de Europese uitschakeling in Auxerre (3 - 1 - nederlaag) te beseffen dat er bijna geen draagvlak meer bestaat om de trainer te behouden voor de club.

Lees meer>>

Spits: Van Eijden: Komende dagen goed nadenken

Ook bij de spelers was de klap hard aangekomen, vertelde Koeman. ,,Er werden links en rechts verwijten gemaakt net in de kleedkamer. Dat is logisch, na zo'n teleurstelling. Ik ga daar ook niet tussenspringen, dat zijn emoties van net na de wedstrijd." Algemeen directeur Arie van Eijden was eveneens zeer teleurgesteld. ,,We gaan de komende 24 tot 48 uur maar eens heel goed nadenken over hoe de situatie ervoor staat."

Lees meer>>