Menu

Koppensnellen AZ - Ajax (0-0)

Ajax deelde zondag voor de derde keer de punten met een tegenstander. Na gelijke spelen tegen FC Utrecht en ADO Den Haag werd het in Alkmaar 0-0. Daarmee kon de trainer leven. Of de vaderlandse pers er ook zo over dacht, lees je in dit overzicht.

AD:Ajax na 0-0 opgelucht
door Sjoerd Mossou

De collectieve opluchting vertelde alles over het heden. Iedereen bij Ajax was gistermiddag content met een puntje in de Alkmaarderhout, na afloop van het meeslepende duel met AZ.

De elf spelers die Koeman liet beginnen, hadden indirect het lot van hun trainer in handen. Verlies zou de druk op Koeman onevenredig vergroten, ondanks de pseudo-vrede die vrijdag vluchtig werd getekend in Amsterdam. ,,Natuurlijk voelde ik extra spanning'', erkende Koeman na afloop. ,,Deze wedstrijd kwam op een heel belangrijk moment, een goed resultaat was cruciaal.''

Lees meer >>

GPD:AZ nog amper minder dan Ajax
door André Hoogeboom

Het was een keurige uitslag: 0-0. AZ kon tevreden zijn, omdat er nauwelijks sprake was van een Europacupkater. De twee dagen eerder geleverde prestatie tegen Paok Saloniki heeft niet geleid tot de averij die zo vaak optreedt na zo’n heerlijk avondje. Ajax kon tevreden zijn omdat een nieuwe nederlaag ongetwijfeld tot nieuwe onrust had geleid en dat kunnen ze in Amsterdam nu even niet gebruiken.

Lees meer >>

Spits: Ajax blijft overeind
door Sander Schomaker

Het zwaar aangeslagen Ajax, dat deze week een pijnlijk pak slaag kreeg in de Champions League tegen Bayern München (4-0), heeft zich gistermiddag redelijk staande weten te houden tegen AZ: 0-0. De ploeg van trainer Ronald Koeman verloor weliswaar twee punten in de Alkmaarderhout, maar had daar, gezien de hectische week, allang vrede mee.

,,Ik kan de ploeg niets kwalijk nemen", reageerde Koeman. ,,De instelling van de spelers was heel positief. Er lag toch extra spanning op het team na de nederlaag tegen Bayern. Dan is het de vraag hoe de spelers daarmee omgaan. Het optreden was geslaagd, vind ik, ondanks het gelijkspel."

Lees meer >>

GPD:Ajax staat stil in ontwikkeling
door Jaap van Essen

Roy Makaay schoot Ajax afgelopen dinsdag zwaar in de crisis. Er volgden dagen vol publiek geharrewar, maar vrijdag maakte de Amsterdamse club officieel bekend dat de neuzen weer gelijkgericht zijn. Daar was tegen AZ echter niet veel van te merken.
Het was en bleef in Alkmaar 0-0 en daarmee mochten de bezoekers zich heel gelukkig prijzen. AZ was de hele eerste helft veel gevaarlijker en raakte alleen de eerste vijftien minuten na rust de greep even kwijt. Zelfs met tien tegen elf, omdat Kew Jaliens een domme rode kaart incasseerde, kwam de ploeg van Co Adriaanse nooit in de problemen.

Lees meer >>

Het Parool: Ajax minder uitgekookt dan AZ
door Jop van Kempen

Ajax had handen en voeten nodig om bij AZ gelijk te spelen. Aan werklust ontbrak het de Ajacieden niet, wel aan slimheid. Denny Landzaat: ''De tijd is voorbij dat je blij moet zijn met 0-0 tegen Ajax.''

Lees meer >>