Menu

Koppensnellen AZ - Ajax (1-1)

In Alkmaar bleef Ajax tegen AZ steken op een 1-1 gelijkspel. Een prachtig doelpunt van Zlatan Ibrahimovic zette Ajax op voorsprong, maar vlak voor tijd kwam de thuisploeg langszij. De Amsterdammers verloren dus twee punten in de strijd om de titel, maar voornaamste concurrent PSV liet er drie liggen in Tilburg. Daardoor liep Ajax toch nog een punt uit. Wat de aanwezige schrijvende pers van de Amsterdamse prestatie vond lees je hieronder.

Volkskrant: Nieuwe landskampioen imponeert weer niet
Door Willem Vissers

Het teamspel van Ajax is weliswaar verbeterd de laatste weken, zeker sinds de strijd om het kampioenschap door de ineenstorting van PSV is ontdaan van spanning, maar het elftal van Ronald Koeman imponeert nog altijd veel te weinig voor een ploeg met bovengemiddeld talent.
Degelijk was het spel in Alkmaar, waar het 1-1 werd. Het is veilig ook, maar vrijwel nooit flitsend. In combinatie met de nederlaag van PSV liep Ajax wel weer ietsje verder uit, tot twaalf punten.

Lees meer >>

Parool: Ajax speelt gelijk tegen AZ, maar loopt uit op PSV
Door Jop van Kempen

Door het ontbreken van een serieuze concurrent is de weg naar de titel voor Ajax haast een ritje van de glijbaan geworden: als je naar boven bent geklommen en je zit, dan gaat de rest vanzelf. Ook zonder goed voetbal is Ajax te sterk voor de rest van het veld.

Lees meer >>

vi.nl: Topper AZ-Ajax op alle fronten in evenwicht

Menigeen had de wervelende voetbalshow in de Arena van de heenronde nog op het netvlies staan. Ajax en AZ maakten er toentertijd een wedstrijd hogeschoolvoetbal van, en leken daar zondag in de Alkmaarderhout mee verder te willen gaan. De écht hoge kwaliteit, technisch fraai voetbal in een hoog tempo) hield echter maar een kwartiertje aan. Daarna sloeg de landerigheid een tikje toe.

Lees meer >>

GPD: Geen verliezers bij AZ-Ajax
Door André Hoogeboom

Ajax stevent recht op de titel af, daar twijfelt niemand meer aan. De Amsterdammers staan een straatlengte voor op PSV. Er kan niets meer gebeuren, zeker nu de ploeg weer volledig is en met Steven Pienaar en Ibrahimovic aan dynamiek en trefzekerheid heeft gewonnen. Het Leidseplein kan geboekt worden, de vraag is alleen voor wanneer. Liefst zo snel mogelijk, vindt ook Ronald Koeman.

Lees meer >>