Menu

Koppensnellen AZ - Ajax (1-3)

De 3-1 uitslag in Alkmaar doet vermoeden dat het een makkelijke overwinning was van Ajax op AZ. Koeman zei na afloop dat het toch een moeilijke wedstrijd was. Hieronder lees je of de aanwezige schrijvende pers het hiermee eens was.

Parool: Litmanen en Van der Vaart trekken Ajax over de streep
Door Dick Sintenie

Van der Vaart liet het luchtruim met graagte vullen door collega Litmanen, die daarmee na twintig minuten prompt aan de basis stond van de openingstreffer. Terwijl tegenstander Barry Opdam naar zijn hoofd greep, omdat hij door een elleboog van Litmanen werd geraakt, stuurde de meest ervaren Ajacied de meest slagvaardige op pad. Van der Vaart schoof de bal met links keurig in de korte hoek: 0-1.

Lees meer >>

GPD: Ajax speels en met respect langs AZ
door André Hoogeboom

Tot dat eerste doelpunt had AZ een overwicht en leek Ajax een moeilijke middag tegemoet te gaan. Barry van Galen en Michael Buskermolen kregen kansen om de Alkmaarders op voorsprong te helpen. Maar het werd toch 0-1. Omdat Litmanen en Van der Vaart bij Ajax spelen en AZ het moet doen met Elkhattabi en Perez. De Alkmaarders protesteerden nog zwakjes, omdat Litmanen zijn elleboog zou hebben gebruikt, maar scheidsrechter Bossen had niets gezien.

Lees meer >>

VI: AZ zit Ajax alleen voor rust dwars

Ajax kwam veel minder vaak voor het vijandige doel maar was veel sneller trefzeker. Jari Litmanen won eerst een stevig kopduel en zette Van der Vaart vervolgens met een slim steekballetje alleen voor Theo Zwarthoed. De herstelde aanvaller schoot à la Raúl laag raak in de korte hoek: 0-1.

Lees meer >>