Menu

Koppensnellen Bayern München - Ajax (4-0)

Het werd een ware afstraffing in München voor Ajax. Roy Makaay scoorde namens de Duitsers drie keer tegen de Amsterdammers, voor de vierde treffer gaf hij de assist op Zé Roberto. Ajax kon er weinig tegen in brengen. Joeman vond Ajax een maatje te klein voor het niveau. Of de schrijvende pers het met hem eens is lees je hieronder.

Volkskrant: München aanbidt Makaay en lacht om Ajax
Door Willem Vissers

Het Olympiastadion in München knielde gisteren in aanbidding voor Roy Makaay en schaterlachte om het eens zo gevreesde en geroemde Ajax. Met drie doelpunten leverde das Phantom van Bayern München, de enige Nederlander op het veld die Europees topniveau haalde, een forse bijdrage aan een van de grootste nederlagen in de rijke Amsterdamse geschiedenis: 4-0.

Lees meer >>


AD: Verschil groter dan alleen Makaay
Door Chris van Nijnatten

Het gaat echter te ver om te stellen, dat alleen Makaay het verschil maakte tussen Ajax en Bayern. De Duitsers waren in totaliteit, over de volle breedte beter dan hun tegenstanders. Dat had veel met Makaay te maken. Maar het mooie aan het huidige Bayern is dat het volledig in dienst wil spelen van de spook-spits uit Nederland. Dat heeft zoals gesteld geen fraai voetbal tot gevolg. Het oogt soms lui en afwachtend en in de eigen Bundesliga loopt het ook wel eens op niets uit. Maar tegen een door een falende transferpolitiek tóch al verzwakt team uit een kleine competitie is de FC Makaay ongenaakbaar.

Lees meer >>

Telegraaf: Makaay dompelt Ajax in diepe rouw
Door Twan Bovée

Telesport

di 28 sep 2004, 22:38

Ajax heeft geen antwoord op trefzekere Makaay

Makaay dompelt Ajax in diepe rouw
Door Twan Bovée

Ajax mocht naar hartelust combineren en werd veelvuldig toegelaten op de helft van de Duitse tegenstander. Later zou blijken dat Ajax in een groots opgezette val liep. Die val werd ondanks het overwicht van de Amsterdammers al in de negende minuut uitgezet. Een jagende Pizarro bracht het stuntelende verdedigingsduo Heitinga/Grygera in verlegenheid. Tussen beide Ajacieden door verscheen de Peruviaanse spits vrij voor Lobont. De Amsterdamse sluitpost werd gered door de paal.

Lees meer >>

vi.nl: Hattrick Makaay stuurt Ajax naar slachthuis

Eén grote kans kreeg Ajax. In de veertiende minuut kon Rafael van der Vaart bij de tweede paal zomaar van dichtbij de 1-0 binnentikken, maar de aanvoerder van Ajax zag de bal voorbij stuiteren. Daartegenover stonden de talloze gevaarlijke uitbraken van Bayern, al dan niet met hulp van de zwak verdedigende en regelmatig blunderende bezoekers.

Lees meer >>

Parool: Afgedroogd in München onderuit
Door Dick Sintenie

Dit seizoen legt de trainer zich wél toe op de speelwijze die de meeste van zijn voetballers in de jeugd bij Ajax hebben leren hanteren, maar die op het hoogste niveau veel van de spelers eist. De omschakeling verloopt met horten en stoten. Ajax voetbalt deze jaargang in de competitie beter en aantrekkelijker dan het in jaren heeft gedaan, maar aan het resultaat is dat nog niet altijd af te lezen. Koeman schrikt daarom ook niet van een nederlaag zoals gisteren. Het is voor hem een bevestiging van wat hij al wist. Bayern München was niet alleen beter omdat Wesley Sonck een mindere spits is dan Ibrahimovic. Bayern was Ajax in alle opzichten de baas.

Lees meer >>