Menu

Koppensnellen bekerwedstrijden

Ajax en Ajax 2 speelden woensdagavond in de achtste finale van het Amstel-Cuptoernooi. Ajax won met 1-0 van Roda JC, terwijl het piepjonge Ajax 2 van trainer John van ´t Schip met 4-2 verloor bij Excelsior. De kranten schreven daar het volgende over.

AD: Ajax heeft aan een helft genoeg

Door Maarten Wijffels

In een drukke en direct alweer beladen week heeft Ajax ook de tweede horde tamelijk gemakkelijk genomen. De ploeg bereikte gisteren de kwartfinales van het toernooi om de Amstel Cup via een 1-0 zege op Roda JC.

AD'Feyenoord 2' verder dan Ajax 2

Door Tijani Goullet

De opleidingen van Feyenoord en Ajax stonden gisteravond tegenover elkaar. Excelsior, ook wel 'Feyenoord 2' genoemd, en Jong Ajax zijn voor de jeugd de laatste tussenstop. De Rotterdamse talenten waren met 4-2 te sterk voor de bezoekers. Excelsior bekert verder en zal in de kwartfinale aantreden tegen FC Utrecht.

Volkskrant:Strijd om beker kan Ajax noch Roda inspireren
Van onze verslaggever Paul Onkenhout


Op weg naar een halve finale tegen Feyenoord ruimde Ajax gisteravond een nietig obstakel op, Roda JC dat de moed al bij het betreden van de Amsterdam Arena in de schoenen zakte. De titelverdediger had aan één doelpunt, van Ibrahimovic, voldoende om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Mickey Mouse-competitie.