Menu

Koppensnellen: Celta - Ajax (3-2)

Twee keer kwam Ajax terug in de wedstrijd, maar de tijd om de gelijkmaker tegen Celta de Vigo te maken, bleek te kort. De Amsterdammers verloren nipt met 3-2 en staan nu tweede in de poule. Hoe keek de vaderlandse pers naar dit verloren duel in de eerste ronde van de UEFA Champions League? Je leest het hier.

Volkskrant: Pijnlijke val na een onterechte strafschop
Door Willem Vissers

De sprankeling van de laatste fase in Ajax' vorige Europese campagne wil maar niet terugkeren. Een onterechte strafschop leidde gisteren tot een pijnlijke val in Noord-Spanje, waar Celta de Vigo zijn laatste kans greep (3-2) in de ongemeen spannende groep H van de Champions League.

Lees meer >>

AD: Overwerk voor Ajax
door Maarten Wijffels

Ajax moet nog twee keer vol aan de bak in de Champions League. Het punt dat de ploeg had willen meenemen uit Vigo kwam er gisteravond niet. Thuisclub Celta de Vigo won met 3-2 en bezorgt Ajax daarmee overwerk.

Lees meer >>


Spits: 'Schwalbe nekt Ajax'
door Sander Schomaker

Ajax is de mooie uitgangspositie, die de ploeg voor de vierde speelronde had in de Champions League, gisteren in het Spaanse Vigo helemaal kwijtgeraakt. Dankzij een blunderende Franse scheidsrechter verloor de ploeg van trainer Ronald Koeman van Celta de Vigo (3-2) en kan het Amsterdamse elftal weer van voren af aan beginnen

Lees meer >>

GPD: Ajax nog lang geen baas in Europa
Door André Hoogeboom

In Vigo is de Europese opmars van Ajax voorlopig tot stilstand gekomen. Celta, in de Spaanse competitie geen hoogvlieger, bracht de Amsterdammers de tweede nederlaag in de Champions League toe (3 - 2). Het duel tegen Celta de Vigo toonde vooral aan dat Ajax op het Europese podium nog niet het niveau heeft dat de ploeg denkt in huis te hebben. Vooral verdedigend is er nog veel werk aan de winkel voor de koploper in de Nederlandse competitie, die zijn tweede uitnederlaag leed in de Champions League.

Lees meer >>

Telegraaf i: Ajax doet zichzelf de das om
door Donald de Klonia

De aanval is de beste verdediging moet Ajax-coach Ronald Koeman gedacht hebben na de moeizame zege in het thuisduel tegen Celta de Vigo. Voor de uitwedstrijd in de Spaanse havenstad Vigo koos de oefenmeester daarom voor drie aanvallers. De offensieve speelwijze van Ajax werd halverwege de eerste helft evenwel afgestraft.

Lees meer >>