Menu

Koppensnellen Celtic-Ajax

Ajax stond woensdagavond voor de zware taak een in Amsterdam opgelopen achterstand van 3-1 goed te maken tegen Celtic, om door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Champions League. Ondanks een overwinning met goed en attractief voetbal, slaagden de Amsterdammers er niet in zich te kwalificeren. Behalve Ajaxfans waren ook vertegenwoordigers van de diverse media afgereisd naar Schotland. Wat zij van de wedstrijd vonden lees je in een kleine bloemlezing. De links aan de rechterkant van de pagina verwijzen je naar het hele artikel.

AD: Zege verlicht druk bij Ajax Door Maarten Wijffels

Als er kritiek is op het functioneren van een trainer, kan hij die maar op één manier beantwoorden. Hij moet simpelweg zo vaak mogelijk winnen. Dat deed het door een blessuregolf geplaagde Ajax gisteravond. Vooral in de eerste helft speelde de nummer drie van Nederland stukken scherper, zorgvuldiger en zelfs attractiever dan de zwaar teleurstellende thuisclub.

De Telegraaf: Zege zonder beloning Door VAlentijn Driessen

Celtic Park beleefde angstige momenten. Ajax verstomde het publiek en de ploeg van Martin O'Neill raakte volledig de kluts kwijt. Ineens bleek Celtic helemaal niet zo'n goede ploeg en stond er ineens een verzameling middelmatige Schotse voetballers op het veld. Dat was veertien dagen geleden ook het geval, maar indertijd werd Celtic door Ajax zelf in het zadel geholpen. Ditmaal gebeurde het juist andersom. De angst bij Celtic bleek een slechte raadgever. Alleen lukte het Ajax niet definitief door te drukken. Het publiek vond de stem weer terug en voelde dat de ploeg haar steun nodig had.

De Volkskrant: Uitgekiend strijdplan mag Ajax niet meer baten Door Willem Vissers

Het was jammer voor Ajax dat de tweede treffer uitbleef, hoewel de club ook na rust beter was. Pas in het laatste kwartier zette Adriaanse alles op de aanval, toen Hossam en Knopper de verdedigers Bergdolmo en Vierklau aflosten. Eerder al was Ibrahimovic ingevallen voor Machlas, wiens rol tegen een overmacht aan verdedigers moeilijk was. Ondanks de uitschakeling reageerden de duizend meegereisde fans euforisch en dat was begrijpelijk.

Trouw: Eerherstel voor Ajax met wrange nasmaak

Celtic-coach Martin O'Neill bleek halverwege niet bij machte een wijziging in het verbazingwekkende beeld aan te brengen. Het combinatiespel van Ajax verliep na rust bij vlagen nog soepeler dan ervoor.

Het Parool: Beetje lucht voor Ajax en Adriaanse Door Dick Sintenie

In de aanloop naar de drie belangrijke ontmoetingen tegen Celtic (gisteravond), Feyenoord (zondag in Rotterdam) en FC Twente (over twee weken in Enschede) kreeg Adriaanse prompt te maken met het ene na het andere blessuregeval, wat zijn beweringen over 'de betere belastbaarheid' van zijn selectie in een vreemd perspectief plaatste. Tien blessures, het kan pech zijn, zoals de trainer zegt, maar het roept op zijn minst vragen op. Alleen daarom al kwam de overwinning in Glasgow, waarop niets af te dingen viel, als een welkome verrassing. Ajax is weliswaar voor het derde achtereenvolgende jaar veroordeeld tot het Uefa-Cuptoernooi, maar de vrees voor een nieuwe nederlaag tegen Celtic bleek ongegrond te zijn.