Menu

Koppensnellen Club Brugge - Ajax (2-1)

Ajax werd dinsdagavond uitgeschakeld voor Europees voetbal door Club Brugge. Op een hard veld wonnen de fysiek sterke Belgen met 2-1. Omdat Celta de Vigo won van AC Milan, blijft Ajax met lege handen achter. Wat de meegereisde schrijvende pers vond van het teleurstellende resultaat van de Amsterdammers lees je hieronder.

Parool: Ajax faalt op ijsvloer in Brugge
Door Dick Sintenie

Club Brugge deed in die eerste helft wat Ajax na rust naliet: het oefende constant druk uit op de vier verdedigers die, geplaagd door de ijzige ondergrond, veelal in blinde paniek aan het puinruimen sloegen. Ajax moest en ging mee in het spel van de thuisploeg en ondervond de fysieke tekortkomingen die het eigenlijk had willen camoufleren.

Lees meer >>

AD: Ajax met lege handen
Door Maarten Wijffels

Koeman had die fysieke strijd juist willen ontlopen met zijn keuze voor een ronduit aanvallend concept. Met Mitea, Sonck en Ibrahimovic stonden ook nog eens drie echte aanvallers op het wedstrijdformulier. Agressief beginnen, met veel druk vooruit was de gedachte. Maar in de praktijk was het Brugge dat vastberadenheid toonde. Al binnen vijf minuten dwong de thuisclub twee inworpen af op de helft van Ajax, die beide direct in de doelmond werden geslingerd. En het bleef daarna bibberen voor de veel te vaak in het spel betrokken Lobont. Zelfs de anders zo stoïcijnse keeper werd zo onrustig van het vele halfbakken werk voor zijn neus dat hij in de fout ging bij de openingstreffer.

Lees meer >>

Volkskrant: Afgang voor Ajax op ijzige avond in Brugge
Door Willem Vissers

Spelers als Van der Vaart en Sneijder zijn vooral goed als ze de bal hebben, als zíj kunnen bepalen hoe het spel verloopt. Dat was niet het geval, want Ajax wist de bal nooit langer dan enkele tellen binnen de ploeg te houden, door slordig balverlies, mislukte combinaties en chaos in de defensie. Club Brugge domineerde de wedstrijd zeker tot de rust bijna volledig, was technisch beter, combineerde vaardiger en won vrijwel alle persoonlijke duels.

Lees meer >>

GPD: Ajax-dromen wreed verstoord
Door André Hoogeboom

In Brugge werd Ajax even nuchter als hard ontmaskerd als een ploeg voor de toekomst. De Amsterdammers zijn nog niet toe aan het grote werk en de vraag is of dat er ooit van komt als het elftal vol beloftevolle spelers aan het eind van het seizoen wordt leeggeplunderd door steenrijke Zuid-Europese en Engelse clubs. De nederlaag in Brugge zal ook gevolgen hebben voor Koeman. De trainer overwoog in de winterstop bij te tekenen, maar of dat er nu ook van komt, is nog zeer de vraag.

Lees meer >>

vi.nl: Ajax na nederlaag met lege handen achter

De overwinning van Club Brugge was verdiend. Ajax maakte de fout mee te gaan in het opportunistische spel van het fysiek sterkere Belgen. De Amsterdamse formatie kwam in de eerste helft mede door het veld niet aan het vertrouwde spel toe. En als het op de helft van Brugge kwam was de eindpass onzorgvuldig. Toch kreeg Ajax in het eerste kwartier al twee goede kansen, die Nicolae Mitea en Rafael van der Vaart onbenut lieten.

Lees meer >>