Menu

Koppensnellen: De Graafschap - Ajax (0-5)

Ook de derde wedstrijd in de nieuwe samenstelling leverde punten op. Na de winst op Willem II en het gelijkspel tegen Feyenoord won Ajax met ruime cijfers bij De Graafschap. Met 9 doelpunten voor en 2 tegen, grijpen de spelers die de voorkeur kregen hun kans. Wat de vaderlandse pers van het duel vond, lees je hier.

AD: Ajax: Ingreep wordt revolutie
door Sjoerd Mossou

Ronald Koeman zocht twee weken geleden naar een schokeffect, maar zijn ingreep begint steeds meer op een kleine revolutie te lijken. Sinds de trainer zijn jongste internationals in Tilburg buiten de ploeg liet, oogt Ajax bij vlagen weer als een titelkandidaat.

Niet dat het zo verheffend was wat de ploeg tegen het bedroevende De Graafschap presteerde, maar de balans en het vertrouwen lijken langzaam op de terugweg.

Lees meer >>

GPD: Er is ook weer goed nieuws bij Ajax
door Peter van Duyl

De ultieme maatregel waartoe de technische staf in de Arena zich bekeerde, heeft meer opgeleverd dan ze bij Ajax ooit hebben durven hopen. Het armetierige De Graafschap kon onmogelijk een echte test worden genoemd, maar zelfs op De Vijverberg werd duidelijk dat Ajax momenteel een stuk stabieler is dan voor de ’grote ommezwaai’. Anti-helden als doelman Hans Vonk en de verdedigers Escudé en Grygera, de vleesgeworden degelijkheid, bieden exact waaraan de club in nood behoefte had.

Lees meer >>

Spits: Ajax kruipt verder omhoog
door Sander Schomaker

,Het is nog te vroeg om te zeggen dat we uit de dip zijn", zei Koeman. ,,De pers schrijft ons te snel een crisis in, maar ook te snel weer een crisis uit. Om nog in de race te blijven mogen we tot de winterstop geen punten meer laten liggen in de competitie." Maar ook zonder nieuw puntenverlies voor het winterreces lijkt de rest van het seizoen voor de regerend landskampioen al een vrij kansloze aangelegenheid te worden. De achterstand op de oerdegelijke koploper PSV is inmiddels opgelopen tot tien punten.

Lees meer >>

www.degraafschap.nl: De Graafschap - Ajax (0 - 5)

Door de komst van "Graaf Leo" bloeide het zelfvertrouwen in de Achterhoek de afgelopen week op. Een goede zaak, want spelers en technische staf geloofden daags voor de wedstrijd in een goede afloop tegen het niet goed spelende Ajax. Hoe anders was de ontluisterende uitkomst van deze koude avond op de Vijverberg.

Lees meer >>