Menu

Koppensnellen De Graafschap - Ajax (1-1)

Ajax verspeelde zaterdagavond in Doetinchem twee punten tegen De Graafschap. Tegen de nummer laatst van de Holland Casino Eredivisie kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daarnaast verlieten drie Ajacieden geblesseerd het veld. De aanwezige journalisten schreven het volgende.

Volkskrant: Met Mido is het zelden saai in een voetbalstadion
Door Paul Onkenhout

Maar dat was niet het hoofdthema van De Graafschap - Ajax; dat was het onvermogen van de landskampioen om de duels te omzeilen en te domineren én het veelbesproken drieluik dat Mido creëerde: hij scoorde, maakte een (dekkings)fout die tot de gelijkmaker van Zafarin leidde en werd in de slotfase weggestuurd.

Lees meer >>


Algemeen Dagblad: Geen ontzag Superboeren voor kampioen
Door Maarten Wijffels

Omdat elders op het veld weer een Ajacied met een van pijn verwrongen gezicht op de grond lag en niet verder kon (Sikora), was de trainer gedwongen zijn centrumspits te laten staan. Tien minuten voor tijd leek Mido zijn moeizame optreden te completeren met een terechte rode kaart na het slaan van tegenstander Van der Kruis. Tv-beelden wezen echter uit dat Mido de provocerende invaller volstrekt níet raakte. Het uitblijven van een straf zou dan ook op zijn plaats zijn.

Lees meer >>

GPD:Ajax lijdt pijn in Doetinchem

door André Hoogeboom

Aangeslagen door de slijtageslag van zaterdagavond op de Vijverberg, wacht Ajax morgen al weer een loodzware klus; het Champions League-treffen met AS Roma in de Arena. Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen móet worden om een kans te maken op de kwartfinales. Maar hóe en met wie is de grote vraag. Ajax keerde bont en blauw terug van een visite aan De Graafschap. Het verlies van twee punten na het 1-1-gelijkspel deed zeer, maar die tegenvaller was ondergeschikt aan de pijn van alle blessures die Ajax opliep in Doetinchem.

Lees meer >>

De Gelderlander: Koploper Ajax beleeft weinig plezier aan koud 'avondje Doetinchem'

Door Raymond Willemsen

Ronald Koeman beleefde zaterdag weinig plezier aan het 'avondje Doetinchem'. De trainer van Ajax zag zijn ploeg twee dure punten morsen tegen hekkensluiter De Graafschap (1-1), Mido met een onterechte rode kaart van het veld verdwijnen én de blessurelijst alsmaar groter worden.

Lees meer >>